Edanur’un ölümü soruşturması: Dört İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı

İstanbul'da belediyenin parkta açtığı çukura düşüp ölen beş yaşındaki Edanur Gezer'le ilgili soruşturmada dört İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi.

Gündem 5 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

İstanbul’da bir zamanlar plajlarıyla ünlü olan ancak son yıllarda daha çok park/bahçe alanına dönüşen Menekşe Sahili bir haftadır bir kız çocuğunun ölümüyle gündemde.

Beş yaşındaki Edanur Gezer belediyenin kazı çalışması sırasında oluşan çukurdaki su birikintisine düşerek hayatını kaybetti. Çukuru açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin bununla ilgili önlem almadığı görüldü. Uyarılar Gezer’in yaşamını yitirmesinden sonra kondu.

Edanur’un kısacık ömrü bir çukurda sona erdi ve arkasında da çarpıcı bir dram bıraktı. Babası cezaevindeydi minik Edanur’un. Annesi ise yabancı uyrukluydu ve yabancılar şubesinde gözetim altındaydı. Edanur parka akrabalarıyla gitmişti.

Soruşturmada dört gözaltı kararı

Küçükçekmece savcılığının yürüttüğü soruşturmada İBB’de çalışan ikisi kepçe operatörü, biri işçi, biri mühendis toplam dört kişi hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Gözaltı kararı verilen dört kişiden Ağaç A.Ş mühendisi Furkan K., kepçe operatörü Sezai A. ve tesisat ustası Fayık C.’nin yakalandığı belirtilirken diğer şüpheli ise aranıyor.

İmamoğlu: İktidar çocukları korumakta başarısız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dört gün önce açıklamasında olayla ilgili teftişin sürdüğünü ve sorumluların cezasız kalmayacağını söylemişti.

İmamoğlu Edanur’un ölümünün siyasal istismar malzemesi haline getirildiğini belirterek olaydaki aile trajedisinin iktidarın çocukları korumakta başarısız kaldığının kanıtı olduğu söylemişti: ”Minik yavrumuzun acısını yaşarken, bu olayın her zaman olduğu gibi siyasal istismar malzemesi haline getirilmesini de utanarak izliyoruz. Bu ülkede kah tren kazalarındaki ihmallerde, kah maden facialarındaki ihmallerde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Bu olaylarda ağızlarını bıçak açmayanların, ya da ‘Ölüm bu işin fıtratında var. Güzel öldüler.’ diyebilenlerin sözde vicdani çıkışlarına itibar etmiyoruz. 5 yaşındaki bir yavrumuz ne yazık ki yaşamdan kopmuştur. Üstelik, olayla ortaya çıkan aile trajedisi ise, iktidarın çocuklarımızı koruyup kollamada ne kadar başarısız kaldığının kanıtıdır. Kuşkusuz olayla ilgili soruşturma gibi, 5 yaşındaki bir çocuğun anne babasından ayrı oluşu ve bu yüzden cenazesinin kaldırılmasının dahi 2 gün alması da incelemeye muhtaçtır. Yaşamını yitiren bir yavrumuzun ardından, sıfatı büyük devlet adamlarının sadece siyasi saiklerle yaptıkları açıklamaları vicdanlı kamuoyunun takdirine bırakıyor, yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.