Erdoğan ‘düşük faize devam’ dedi, CNN analiz etti: Kumar
Kartal'da kiracısının evinden çıkmasını isteyen ev sahibi, kiracısının dairesine ait kanalizasyon giderini tıkadı. Yaklaşık 20 gündür tuvaleti kullanamayan Kılıç ailesi ihtiyaçlarını caminin tuvaletinde giderdiklerini söyledi.
Yüksek enflasyonla birlikte uçuşa geçen kiralar son yıllarda ev sahipleriyle kiracıları sık sık karşı karşıya getiriyor. Yaşanan son olay ise ‘bu kadar da olmaz’ dedirten cinsten. Musa Kılıç, eşi Fadime Kılıç ve oğulları ile birlikte 2021 yılından beri Kartal Gümüşpınar Mahallesi’nde üç katlı bir binanın ikinci katında kiracı. Ev sahipleri İbrahim Yıldırım ise iki yıldır Kılıç ailesinin evinden çıkmasını istiyor. Evde torun da bakan Kılıç çifti ev sahibinin binanın kanalizasyon giderini binanın giriş katındaki daireden bilinçli olarak tıkadığını öne sürdü.
Yaklaşık 20 gündür tuvaleti kullanamayan Kılıç ailesi ev sahibi ile konuşup sorunun giderilmesini istedi fakat olumlu sonuç alamadı. İddiaya göre ev sahibi sorunu gidermedi, kiracının da evinden çıkmasını istedi. Kiracıların haber vermesiyle İSKİ ekipleri geldi ancak kanalizasyonda sorun olmadığı, problemin ev sahibinin oturduğu daireden kaynaklandığı cevabı verdi. Bunun üzerine Kılıç ailesi ev sahibinden şikayetçi oldu. Kiracılarıyla görüşmek istemeyen ev sahibi iddialara da cevap vermedi.
Kartal'da ev sahibi kiracısının kanalizasyon giderini tıkadı iddiasıhttps://t.co/2XxrqezE3U pic.twitter.com/HPcVO5FWua
— Demirören Haber Ajansı (@dhainternet) April 24, 2024
Kiracı Musa Kılıç “20 günden beri ne yaşadığımızı biz de bilmiyoruz artık. Yani konu komşuda böyle çoluk çocuk tuvalete gidiyoruz. Çocuk rahatsız ateşi var. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bizi evden çıkarmak için tuvaletin giderini tıkadı. Kendi tuvaleti de benim tuvaletimden yukarı çıkıyor, yukarıdan basınca. Eve girme şansımız yok 15-20 günden beri. Seçimden bu yana böyle sokaklarda uğraşıp duruyoruz. Torunlarıma da biz bakıyoruz. Anneleri çalışıyor. Babaları yok. Ev sahibi kimseyle görüşmüyor. Karakola gittim, iki sefer karakoldan bir aracı gönderdi polis memuru. Aracı geldi. Aracıyla bir gün akşama kadar bizi burada dolandırdı. Evdeydi, evden dışarı çıkmıyor. Polis memuru telefon ediyor. Telefonda diyor ki ‘Ben evde yokum.’ Evden telefonla konuşuyor. Dinliyoruz. Böyle bir görevli geldi mi evi terk edip kaçıp gidiyor. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Sağlık sorunumuz var en büyük derdimiz o. İSKİ ‘bizim işimiz değil’ dedi. Siz artık Sağlık Bakanlığına müracaat edeceksiniz ya da gidip adliyeye şikâyette bulunacaksınız. Arıza değil kesinlikle. Kendi gideri benim giderime bağlı olduğu için onun tuvaleti üstünde. Ben orta katta oturduğum için alt katın kapısını kilitledi. Hiç kimseye baktırmıyor. Kapıyı açmıyor. İki aydan beri ev arıyorum. Bütçemize uygun ev bulamadım. Birkaç eve bakmaya gittim. ‘Ne iş yapıyorsun’ dediler. Emekliyim dedim. ‘Emekliye ev veremem’ dedi. Döndü gitti adam” şeklinde konuştu.
Musa Kılıç’ın kızı Elif Kılıç ise “Benim oğlum ve ablamın oğullarına annemler bakıyor burada. Biz çalışıyoruz çünkü. Burada yaklaşık üç senedir oturuyorlar. Eve girerken annemler konuşmuştu, ‘bir sene sonra, iki sene sonra çık diyeceksen hiç girmeyelim, tutmayalım’ demişlerdi. Bir sene sonra kiralar artınca muhtemelen, çıkın evimden diye diretti. İhtar gönderdi kızım oturacak diye. Annemler de kabul etmedi haliyle. Kiralarını düzenli ödüyorlar şube üzerinden. Düzenli olarak artış da yapıyorlar. Ama buna rağmen ‘çıkın evimden, istemiyorum’ diyor. Çıkacak durumları yok. Babam emekli maaşıyla yaşıyor. Bir erkek kardeşimin maaşı geçindiriyor evi. Daha önce yine böyle bir tıkanma olayı olmuştu ama o kazaydı. Bilerek yapılmış bir şey olduğunu düşünmüyorum. Üst katla alakalıydı. Orada da kiracı vardı. Onu da zorla çıkardı. Sonra kendisi geldi, oturuyormuş gibi yapıyor şu anda. Kattan tıkanıyor, normal kanalizasyon giderinde bir şey yok. Ara kat var altta. Onu tıkıyor sanırım. Ondan dolayı burası taşıyor. Daha önce tıkandığında yine alt kattan açmışlardı çünkü. Ya siz yaptırın ya da biz yaptıralım diyoruz. Adam muhatap olmuyor. Telefonlara çıkmıyor. Kapıya çıkmıyor. Eşi çıkıyor kapıya, ‘Çıkın evimden. Ben para falan istemiyorum. Hiçbir şey istemiyorum. Yaptırmıyorum’ diyor. Gördüğünüz gibi bu şekilde yaşıyoruz. Evde kokudan duramıyoruz. Maskeyle çocuklarla biz de bu şekilde mağduruz. Ablamın büyük çocuğu astım gibi bir şey oldu, hastaneden çıkamıyorlar. Her hafta hastanedeler. İyileşemiyorlar. Bu sene okula bile doğru düzgün gidemedi çocuk. İSKİ’den de çağırdık. Alttan kaynaklanmadığını, kanalizasyonla ilgisi olmadığını söyledi. Ara katta problem olduğunu, oranın açılması gerektiğini söylediler. Fakat ev sahibi anahtar vermiyor, açtırmıyor da daireyi. Bir şey yapamıyoruz. 2021 yılında girdiler buraya. Şu anda dört bin lira veriyorlar. Normalde 1200 ile girmişlerdi. Her sene otomatik artırdılar. Devletin istediğinin de üstünde yaptılar ama yine de daha fazlasını istiyor sanırım çıksın diye” diye konuştu.