Galeriden pikap çalıp araçların içine daldı: Üç yaralı, 12 araçta da hasar var

İstanbul'da bir ABD'li galeriden çaldığı araçla trafiği birbirine kattı. Ters yönde giderek üç kişiyi yaraladı, 12 araçta da hasar oluşturdu.

Gündem 5 Ekim 2024

Dün yani cuma günü İstanbul Avcılar’da D-100 karayolu her zamanki gibi hareketliydi. İşten eve dönmeye çalışanların yoğun trafiği her şey ‘normal’ görüntüsü verirken, bir pikabın ters yöne girmesiyle ortalık bir anda karıştı. Korna sesleri birbirine karıştı, sürücüler şaşkınlıkla araçlarına hakim olmaya çalıştı. Pikabın sürücüsü karşı yönden gelen araçlara çarpa çarpa ilerliyordu. Kimi araçlar yol kenarına çekilerek kaçmaya çalışırken, bazıları neye uğradığını bile anlamadan kendilerini koruyamadı. Çarpmanın etkisiyle savrulan araçlar arasında yaralananlar vardı.

Olay yerine hızla polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Üç yaralı ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Fakat pikabın şoförü, yaşattığı kaosun ardından durmaksızın kaçmaya devam etti.

Avcılar’dan başlayan bu tehlikeli yolculuk birkaç saat sonra Bakırköy’de sona erdi ve polis sürücüyü yakaladı. Şüpheli Fas uyruklu ABD vatandaşı Darwich Nassım’dı. Olayın ardında bir suç daha ortaya çıktı: Pikap, saatler önce Avcılar Cihangir Mahallesi’ndeki bir otomobil bayisinden çalınmıştı.

Olayı çözmeye çalışan polis, bayinin güvenlik kameralarını inceledi. Nassım soğukkanlı bir şekilde bayide araçları inceliyordu. Sonra bayideki bir pikabı incelerken görevliye birkaç soru sordu. Ardından anahtarı istedi. Kısa süre sonra şapkasını düzelterek pikabın içine oturdu ve görevlinin bir anlık dalgınlığından yararlanarak aracı kaçırdı. Görevli fark ettiğinde ise artık çok geçti. Pikap bayinin önünden hızla uzaklaşmış, görevli sadece çaresizce peşinden koşabilmişti.

Pikabın çalınma anları. Fotoğraf: DHA

D-100 karayolunda yaşanan bu tehlikeli kaçış, hem trafikteki araçlara hem de sürücülere zarar vermişti. Toplamda beş araç ve iki motosiklet ağır hasar aldı. Trafik olay yerine gelen çekiciler sonrası normale döndü.

Ömer Faruk Çabuk, olaya tanık olanlardan biriydi. “Korna çalıp yol istedi, arabamı sağa çektim. Fakat arkasındaki araç da onu takip ediyordu. Sonra durdular, camlarını ellerindeki sopalarla indirdiler” dedi.

Küçükçekmece savcılığı, olaya ilişkin soruşturma başlattı. Emniyet güçleri, şüphelinin daha önce de benzer suçlara karışıp karışmadığını araştırıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.