Dünya ateşkesi Mısır’da ararken Abbas Türkiye’ye geliyor: Masada neler olacak?
Şanlıurfa'dan izinli olarak memleketi Gazze'ye giden, İsrail saldırıları sırasında Kudüs Hastanesi'nde görev yapan Filistinli doktor Alaa Hijazi "Hastanede 12 binden fazla sivil vatandaş vardı" dedi.
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Operatörü olarak görev yapan Filistinli Alaa Hijazi üç ay önce izin alıp Gazze’ye gitti. Yakınlarıyla hasret gideren Hijazi İsrail’in 7 Ekim’de başlattığı saldırı sırasında Gazze’de kaldı. Burada yaralılara müdahale eden Hijazi İsrail saldırılarında 80 yakınını kaybetti. Saldırıların yoğunlaşması ve görev yaptığı Kudüs Hastanesi’nin boşaltılması üzerine yürüyerek güneye geçen Hijazi daha sonra Türkiye’ye döndü. Şanlıurfa’da görevine başlayan Hijazi Gazze’de tanık olduğu olayları anlattı. Gazze Kudüs Hastanesi’nde görev yaptığını belirten Alaa Hijazi “Kalp merkezinde açık kalp ameliyatlarına giriyordum. Savaşın ilk günlerinde hastaneye çok ağır yaralı geliyordu. Sonra hastane yakınına bombardıman başladı. Hastaneyi boşaltmamız için uyarılar geliyordu. O günlerde vatandaşlar daha güvenli olduğu için hastaneyi sığınak olarak kullanıyordu. Çünkü bölgede güvenli ev kalmadı. Hastanede 12 binden fazla sivil vatandaş vardı. Bu durumda aynı anda yaralı hastalara da bakmak durumundaydık” dedi.
Gazze’de en büyük sıkıntının enerji olduğunu aktaran Hijazi “Savaşın ilk gününden itibaren Gazze’de elektrikler kesildi. Hastane çevresindeki evler sık sık bombalanıyordu. Hastane sallanıyordu. Sonra bizim hastaneye roket atılmaya başladı. Kalp merkezinin çatısı çöktü. Hasta alamadık. İsrail askerleri sık sık hastaneyi boşaltmamız istiyordu ama mümkün değildi. İsrail tankları kara harekatında hastaneye kadar ulaştı. Hatta çatışma arasında kaldık. Hastanede hiçbir güvence yoktu. Tıbbi malzeme yokluğu çekiyor, idareli olmaya çalışıyorduk. En büyük sorunumuz elektrikti. Bunu da altı saat jeneratör kullanarak halletmeye çalışıyorduk” diye konuştu.