İlkokulda şiddet: Müdür yardımcısı 6 yaşındaki öğrenciyi yere fırlattı

Muğla'nın Milas ilçesinde bir müdür yardımcısı, altı yaşındaki ilkokul öğrencisini sınıfa fırlattı. Sırtında morluklar oluşan çocuğun ailesi suç duyurusunda bulundu. Öğretmen, üç gün açığa alındıktan sonra görevine geri döndü.

Gündem 29 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Öğrenciye şiddetin bu kadarı… Muğla’nın Milas ilçesindeki Sakarya İlkokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Serkan G. altı yaşındaki ilkokul birinci sınıf öğrencisi E.S.’yi koridorda koltuk altından tutup havaya kaldırdıktan sonra sınıfa fırlattı ve hem belinden, hem de sırtından yaralanmasına neden oldu. E.S.’nin ailesinin şikayeti üzerine Mehmet Serkan G. hakkında başlatılan adli soruşturma sürerken yaşanan o anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

E.S. okul çıkışında kendisini alan annesiyle eve dönmüştü. Evde belinde ağrı olduğunu söyleyince annesi israr etti ve E.S. de okulda yaşananları anlattı. Sırtında morluklar da oluşan E.S. hastaneye götürüldü, darp raporu alındı. Ardından da müdür yardımcısı Mehmet Serkan G. hakkında Milas Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yapıldı.

Açığa alındı, altı gün sonra göreve geri döndü

Olayın ardından başlattıkları hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirten anne “Oğlum müdür yardımcı tarafından kaldırılıp 1,5 metre kadar yükseklikten beton zemine fırlatılınca sırtüstü düşmüş. Sırtı morardı ve iki gün yürüme güçlüğü çekti. Bu insanlıktan yoksun kişi tarafından yerde acılar içinde ağlayarak bırakılmış, hayatına kastedilmiş. Bu durum arkadaşlarının korku dolu bakışları önünde gerçekleşti. Nasıl bir insan, nasıl bir eğitimci ona emanet edilmiş altı  yaşında bir çocuğun hayatına kastedebilir? İki haftalık uğraşlarımız sonucu açığa alındı ancak üstünkörü ve özensiz soruşturma sonucu idari ceza verilerek, şiddeti yaşayan oğlum ve tanık olan arkadaşlarının yaşadığı travma göz ardı edilerek ‘görev yeri değişikliği’ yapılmadan görevine iade edildi. Bu çok ciddi, kabul edilemez bir durum” dedi.

Muğla Valiliği de konuyla ilgili yaptığı açıklamada “28.11.2023 tarihinde ulusal ve yerel basında yer alan ‘Milas Sakarya İlkokulu’nda öğrenciye yönelik şiddet’ konulu haberle ilgili olarak Valiliğimizce konunun aydınlatılması amacıyla çok yönlü inceleme ve soruşturma başlatılmış olup süreç hassasiyetle takip edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

İmza kampanyası başlattı

Oğlu ve arkadaşlarının Mehmet Serkan G.’yi her gördüğünde travma yaşadığını söyleyen anne müdür yardımcısının görevden alınması için Change.org internet sitesinden imza kampanyası başlattı. Kampanya başladığı 15 Kasım’dan bu yana 11 bin 328 imza topladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.