Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekrem İmamoğlu'na açtığı hakaret davasında mahkeme İmamoğlu'nun 250 bin lira yerine 150 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı İmamoğlu’na açtığı hakaret davası kısmen kabul edildi. İmamoğlu’nun 250 bin lira yerine 150 bin lira tazminat ödemesine karar verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açtığı manevi tazminat davasında karar çıktı.
Erdoğan, İmamoğlu’nun 20 Mart 2025’te sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kendisine hakaret ve iftira içerikli ifadeler kullandığını belirterek 250 bin lira manevi tazminat talep etmişti.
Mahkeme tarafların son beyanlarını aldıktan sonra dosyayı karara bağladı ve talep edilen çezayı kısmen kabul etti. İmamoğlu’nun Erdoğan’a 150 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedildi. Tazminata paylaşımın yapıldığı 20 Mart 2025 tarihinden itibaren yasal faiz işletilecek.
Erdoğan’ın avukatları, paylaşımdaki ifadelerin açıkça hedef gösterme ve kişilik haklarına saldırı içerdiğini savundu. İmamoğlu’nu tarafı ise paylaşımın siyasi bir eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ileri sürdü.
Mahkeme taleplerin bir kısmını haklı buldu, bir kısmını reddetti.
Karara karşıtebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde istinaf yoluna başvurulabilecek.