İstanbul Üniversitesi’nde İmamoğlu’na destek eylemi: Polisten öğrencilere biber gazı ile müdahale

İstanbul Üniversitesi kampüsünde iki grup öğrenci Ekrem İmamoğlu'nun diplomasını iptal eden üniversite yönetimini protesto etmek için yürümek istedi. Polis müdahalesiyle karşılaştılar. polis biber gazı da kullanarak protestocuları dağıttı.

Gündem 19 Mart 2025

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi ve ardından gözaltına alınmasına ilişkin eylem yapan İstanbul Üniversitesi öğrencilerine polis engel oldu. Biber gazı ile müdahale edilen bazı öğrenciler barikatı aştı ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri alınan karara ve gözaltılara tepki göstermek için Esnaf Yemekhanesi önünde toplandı. Öğrenciler, “Kurtuluş yok, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Her yer taksim her yer direniş”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarını attı.

Bir süre sonra polis grubu dağıttı, dağıtırken biber gazı da kullanıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.