‘Kayınvalidem beni dövüp oğlumu aldı, getirmedi’ diyen anne sekiz gündür çocuğunu arıyor

Ankara'da 1.5 yaşındaki çocuğun babaannesi ve dedesi tarafından kaçırıldığı iddia edildi. Hayatından endişe duyduğu çocuğundan sekiz gündür haber alamadığını belirten anne olayın eşinin ailesiyle arasındaki husumetten dolayı yaşandığını söyledi.

Gündem 8 Kasım 2024
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ankara’nın Polatlı ilçesinde iddiaya göre Sıla Coşkun’un kayınbabası M.C. ile kayınvalidesi H.C. 1,5 yaşındaki torunları Muhsin Coşkun’u görmek istedi. Akrabaları M.D. isimli kadınla birlikte oğlu ve gelininin yaşadığı eve giden M.C. ile karısı H.C. o sırada evde yalnız olan beş aylık hamile gelinleri Sıla Coşkun’u dövdü.

Coşkun’a oğlundan boşanması gerektiğini söyleyen M.C. ile H.C. torunları Muhsin Coşkun’u alarak evden ayrıldı. Kayınpederle kayınvalidenin gelinlerine direnmemesi gerektiğini, aksi takdirde kardeşinin öldürüleceğini söylediği de ileri sürüldü.

Olayın ardından polise şikayette bulunduğunu söyleyen Sıla Coşkun sekiz gündür haber alamadığı oğlunun hayatından endişe duyduğunu ifade etti. Eşiyle arasında hiçbir problem olmamasına rağmen ailesi tarafından istenmediği için bu olayın yaşandığını dile getiren Coşkun bir an önce oğluna kavuşacağı anı beklediğini anlattı.

Eşinin ailesiyle uzun zamandır anlaşamadığını belirten anne Coşkun sürekli tehditlerine maruz kaldığını ve oğlunun yerinin gizlendiğini kaydetti.

‘Çocuğumu alıp gittiler’

Olayla ilgili konuşan Sıla Coşkun “Ben kayınvalidem ve kayınbabamla görüşmüyorum. Her hafta sonu çocuğumu görmeye geliyorlar. O gün de sıradan bir gün gibi çocuğumu görmeye geleceklerini, yanlarında götüreceklerini ve sabah getireceklerini söylediler. Kendileriyle konuşmadığım için eşimin kuzeniyle birlikte geldiler. Kapıyı açtığımda üçü içeri girdi ve bana ‘Ya çocuğu bize verirsin ya da kardeşinin peşindeki yabancı uyruklu insanlar onu öldürecek’ dediler. Karşı çıktım, çocuğumu vermek istemedim. O sırada kayınvalidem tarafından dövüldüm. Çocuğumu alıp gittiler. Ertesi gün çocuğumu bekledim ama getirmediler” dedi.

‘Bize ‘çocuk bende, alabilen varsa gelsin alsın’ diyorlar’

Kayınpederinin oğlunun yerini sakladığını söyleyen Coşkun “Çocuğum bir haftadır kayıp. Eşimin ailesini aradığımda çocuğun velayetini onlara vermek gerektiğini, aksi halde bir daha yüzünü göstermeyeceklerini söylediler. Eşimle benim anlaşamadığımı düşünüyorlar ve boşanmamızı istiyorlar. Bunu da bu yüzden yaptılar. Eşimle aramda hiçbir sıkıntı yok. Ciddi bir tartışmamız olmadı. Ailesi beni hiç sevmedi, anlaşamıyoruz. Annesi eşime biraz takıntılı, oğlu hep yanında olsun istiyor. Kaçıranlar ortada ama oğlum yok. Çocuğun götürülebileceği adreslere gittik ama bulamadık. Sorduğumuzda ise ‘Çocuk bende, alabilen varsa gelsin alsın’ diyorlar” diye konuştu.

‘Beş aylık hamileyim ve buna rağmen darbedildim’

Oğlunun hayatından endişelendiğini söyleyen Coşkun şöyle devam etti:

“Çocuğumun hayatından endişe ediyorum. Şu an kimin yanında bilmiyorum. Ne yiyor ne içiyor, annesini arıyor mu hiç bilmiyorum. Sekiz gündür ayrıyım, hiç haber yok. Nerede olabileceğine dair bir tahminim de yok. Bütün tanıdıkların evlerine baktık, yok.

Çocuğumu sürekli götürüp getiriyorlardı. Ben de buna güvenerek vermiştim, ama bu kez getirmediler. Beş aylık hamileyim ve buna rağmen dövüldüm. Sövdüler, hakaret ettiler. Çocuğumu vermek istemeyince daha da üzerime geldiler. Çocuğumu çok özlüyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.