Kelepçeli kırbaçlı BDSM partisine polis baskını: 32 kişiye gözaltı; vibratörlere, prezervatiflere el kondu

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde polisler bir gece kulübündeki BDSM partisine baskın düzenlediler. Gözaltına alınan 32 kişiden sekizi tutuklandı. Aralarında kırbaç, vibratör, prezervatif ve maskenin de olduğu çok sayıda seks oyuncağına el kondu.

Gündem 24 Ekim 2024

BDSM kişilerin fiziksel ve psikolojik acı ve aşağılanmayı yaşamaktan cinsel haz aldığı, karşılıklı rıza, teslimiyet ve baskınlığa dayanan ilişkiler ya da bir çeşit “köle-efendi” oyunu olarak niteleniyor. Munch ise buna ilgi duyanların gayriresmi bir şekilde toplanmalarını sağlayan organizasyonları ifade ediyor.

İnsanların gerçek kimliklerini açıklamak zorunda olmadığı, isim ve iş gibi konuların sorulmasının ayıp sayıldığı partilere “açık görüşlü / uyum sağlayabilecek” kişilerin, yani ‘vanilyaların’ katılımı dert edilmiyor. Ancak ‘farklı amaçlar için dahil olmaya çalışanlar’ tespit edildikleri an ya dışarı atılıyorlar ya da baştan reddediliyorlar.

Bu organizasyonlardan biri Türkiye’de, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde düzenlendi. Etkinliğin bazı kuralları şöyleydi:

  • “Etkinliklerimiz her ne kadar kink, BDSM, fetiş ve cinsellik ortak paydalı bir toplantı olsa da, destursuz fiziksel temaslar, rahatsız edici hitap ve üsluplar ve de özellikle cinsiyet, fetiş ve rol ayırımcılığı kesinlikle hoş karşılanmaz.”
  • “Herkesin hassasiyetlerine saygılı olmanız ve katılımcılara göstereceğiniz ‘samimiyeti’ onlarla olan yakınlık/tanışıklık seviyenize göre ayarlamanız keyifli bir etkinlik için büyük önem taşımakta. Aksi davranışlar oluşacak şikayetlere bağlı olarak geçici veya kalıcı olarak etkinliklere çağırılmamaya sebep olabilir.”
  • “Fobik, cinsiyetçi, ırkçı, şiddet eğilimi güden, başkalarının görüş ve inançlarına saygısızca yaklaşan, amacı sadece seksüel yaklaşımlar olan bireyleri topluluğumuzda görmek istememekteyiz.”

Partinin tanıtımları internet üzerinden yapılıyor, biletler 250 TL’ye satılıyordu. Ancak işler rutininde ilerlemedi ve etkinlik Ahlak – Kumar Büro Amirliği’nin radarına takıldı. Polisler müşteri gibi iletişime geçip mekanın yerini öğrendiler, savcılıktan arama izni alıp saat 20.30 sıralarında baskın düzenlediler.

Bu sırada bir kadın “köle” olarak boynundaki tasmayla demir bir kafesin içine konmuş, müşteriler tarafından kırbaçlanıyordu. Bir başka stantta da kadınlar tarafından  kırbaçlanan erkekler vardı.

Kırbaçlar, kelepçeler, maskeler, prezervatifler

Mis Sokak’taki gece kulübünde ve partiyi organize edenlerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda seks oyuncağı ele geçirildi.

El konan materyaller şöyleydi:

12 kırbaç, beş kelepçe, 19 maske, altı vibratör, sekiz tasma, bir beyzbol sopası, 11 kondom, iki göz bandı, bir çarkıfelek, 24 bağlama ipi, iki ağızlık, kağıt bileklikler, maskeler, bir halka askı.

32 kişi gözaltına alındı, sekizi tutuklandı

Aralarında yabancı uyrukluların da olduğu 32 kişi gözaltına alındı. Müşteri olarak gittiği anlaşılan 23 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Organizatör ve çalışan dokuz kişi adliyeye sevk edildi, sekizi tutuklandı.

‘Bizim partilerimizde isteyen tasma takar, isteyen eline kırbacı alır’

Emniyet’te verdikleri ifadelerde bu partilerde cinsellik yaşanmadığını, sadece ‘fantezileri gerçekleştirdiklerini’ vurguladılar.

“İlişkiye girmiyorlar. Kimi köle oluyor, kimi eline kırbacı alarak patron oluyor. İsteyen kendine kelepçe taktırıyor. Boynuna tasma taktıran bile var.”

Ayrıca ‘Fergio House’ çetesinin kendilerine birlikte çalışmak için teklifte bulunduğunu ileri sürdüler.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.