Komşunun böylesi: Kahveye çağırdı, bileziklerini çalmak için öldürdü

Denizli'de kayıp olarak aranan 54 yaşındaki Serpil Girgin’in cesedi, komşusunun evinin bahçesinde çuval içinde bulundu. Cinayeti, Girgin’i kahve içme bahanesiyle eve davet eden komşusu Ümmü Akkoyun’un işlediği ortaya çıktı.

Gündem 2 Şubat 2025
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Denizli’nin Çivril ilçesi Çarşı Mahallesi’nde Serpil Girgin, eşine “Komşuya gidiyorum” diyerek evden ayrıldı. Akşam eve dönmemesi üzerine eşi Mustafa Girgin, polise kayıp başvurusunda bulundu.

Çalışma başlatan polis ekipleri, mahalledeki güvenlik kameralarını inceledi ancak Girgin’e dair herhangi bir iz bulamadı. Bunun üzerine ekipler, kadının son olarak komşusuna gideceğini söylemesini dikkate alarak, arama çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.

Araştırmalar sonucunda, Girgin’in evine yaklaşık 50 metre mesafedeki Ümmü Akkoyun’un bahçesinde şüpheli bir çuval bulundu. Çuvalın içini açan ekipler, Serpil Girgin’in cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerine gelen savcının incelemesinin ardından Girgin’in cesedi, otopsi için Çivril Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Cinayet Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan Ümmü Akkoyun, sorgusunda cinayeti itiraf etti. Akkoyun’un ifadesine göre, Serpil Girgin’i kolundaki 3 altın bileziği almak için kahve içmeye davet etti. Eve giren Girgin’in başına sert bir cisimle vurarak öldüren Akkoyun, ardından komşusu Türkan Özdemir’den yardım istedi.

Özdemir ile birlikte cesedi çuvala koyup, evin bahçesindeki balkon altına sakladıklarını anlatan Akkoyun, suçunu itiraf etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ümmü Akkoyun ve Türkan Özdemir, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.