Lise müdür yardımcısı Mahir Çoğaç cinayeti: Kanlı pusuda Bayğaralar çetesi izi

Kocaeli'de lise müdür yardımcısı Mahir Çoğaç'ın yaşamını yitirdiği kanlı pusuyu kan davası güden Bayğaralar çetesinin kurduğu öne sürüldü.

Gündem 30 Haziran 2024

Türkiye’nin konuştuğu olay 26 Haziran’da saat 09.00 sıralarında Kocaeli’de meydana geldi. Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç evinden çıkıp otomobiline bindiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Aracın yanına yaklaşan katil tabancayla eğitimciyi başından vurdu. Çoğaç hayatını kaybetti, katil olay yerinden koşarak uzaklaştı.

Kocaeli Emniyet’ine bağlı dedektifler hızla zanlının ve olaya karıştığı düşünülen şüphelilerin peşine düştü. Ortaya çıktı ki Çoğaç’ı vuran kişi 17 yaşındaki D.G.’ymiş.

Polis D.G.’nin de aralarında olduğu 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Yaşları 17 ile 44 arasında değişen bu kişiler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

Sabah gazetesinden Abbas Çakar’ın haberine göre soruşturma burada bitmedi. Derinleştikçe yeni detaylar ortaya çıktı.

Buna göre ‘Bayğaralar’ isimli organize suç örgütünün dört yıl önceki lideri Bedirhan Bayğara’nın 2020’de Adana’da bir kafede kız arkadaşıyla oturduğu sırada silahlı saldırıya uğradığı, hayatını kaybettiği, vuran kişininse Mahir Çoğaç’ın kardeşi Y. Çoğaç olduğu anlaşıldı.

Bu nedenle Mahir Çoğaç cinayetinin Bedirhan Bayğara’nın öldürülmesiyle bağlantılı olduğu, olayın kan davası uğruna gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

Bedirhan Bayğara’dan sonra çetenin başına geçen ve kısa süre önce Yunanistan’da tutuklanan Ramazan Bayğara’nın da kan davası uğruna Mahir Çoğaç’a pusu kurduğu iddia edildi.

Mahir Çoğaç’ın kardeşlerinden M. Çoğaç’ın da 2000’li yıllarda Adana’da ‘Çoğaçlar Çetesi’ olarak bilinen örgütün lideri olduğu ve çeşitli suçlara karıştığı, S. Çoğaç’ın da ‘silahlı çete üyeliği, adam öldürmek ve yaralamak’ suçlarından 2002’de yakalanıp yargılandığı bilgisi mevcut.

Bayğaralar çetesinin lideri Yunanistan’da yakalandıBayğaralar çetesinin lideri Yunanistan’da yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.