Dilan Polat güzellik merkezi kararsız: Kimine ulaşılmıyor kimi randevu veriyor
Dilan ve Engin Polat’ın 40 yıla kadar hapsinin istendiği davada yeni gelişmeler oluyor. MASAK raporunun ardından Dilan Polat ev hapsi talebinde bulundu. Mahkeme Polat'ın talebini reddetti.
Kara para akladıkları gerekçesiyle haklarında 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında olduğu 28 sanıklı davada yeni bir gelişme oldu.
Yargılamaya önümüzdeki ay başlayacak İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tensip zaptıyla birlikte Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında olduğu beş tutuklu sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.
Sabah’ın haberine göre kararla birlikte dosyaya gelen son MASAK raporunun lehlerine ve Polat’ın sağlık sorunları olduğunu belirten Dilan Polat’ın avukatı tahliye talep etti. Dosyayı inceleyen İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller ve kaçma şüphesi olduğunu belirterek itirazı reddetti.
Polat’ın avukatları tahliye talebinin reddi kararına itiraz etti. Eksik ve hatalı değerlendirilme yapıldığını belirterek yeniden tahliye istedi. Dilekçede tahliyeye karar verilmezse ev hapsi dahil birden fazla adli kontrol hükümlerinin uygulanarak da tahliye edilebileceği belirtildi.
Yargılamayı yapacak İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi talebi reddetti. Kararın değiştirilmesine yer olmadığına hükmetti.
Dilan Polat’ın avukatı bu karara da itiraz etti. Üst mahkeme olarak değerlendirme yapan İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi de daha önce İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ve yargılamayı yapan mahkemenin tutukluluğa devam kararı verdiğini, değişen bir delil olmadığını, sanığın suçlar işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi teşkil eden somut delillerin bulunduğunu ve adli kontrolle serbest bırakılmasının da yetersiz kalacağını belirterek itirazı reddetti. Tutukluluk halinin devamına karar verdi.
28 şüpheli hakkında suç örgütü kurup yönetmek, kara para aklamak ve yasa dışı bahis yaptırmak suçlamalarıyla hazırlanan iddianamenin ardından MASAK raporunda iddianameyi yıkacak tespitlere yer verilmişti.
MASAK raporunda Polat çiftinin kozmetik ürünü satışlarının gerçek olduğunu, söz konusu olanın da suç örgütü değil aile şirketi olduğunu belirtmişti.
MASAK’ın hazırladığı 908 sayfalık raporun “Aklama Suçu Değerlendirmesi” başlıklı kısmında Polatların güzellik merkezleri ve firmalarının para akışlarının kara para aklama işlemi olduğuna dair yeterli delil bulunamadığına dikkat çekilmişti.
İstanbul merkezli altı ilde 1 Kasım 2023’te ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Polat çifti dahil 24 şüpheli gözaltına alındı.
Soruşturma kapsamında hazırlanan MASAK ön inceleme raporunda tasfiye halindeki üç firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girdiği belirlendi.
Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamadaysa Engin Polat’a ait Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi. Şüphelilerin kimliği belirlenince İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığı saptandı.
Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu dahil şüphelilerden 16’sı tutuklandı. 27 şirkete kayyum atanmasına hükmedildi.