Dilan ve Engin Polat için iddianame tamamlandı, 27 yıla kadar hapis isteniyor

Kara para aklama iddiasıyla sekiz aydır tutuklu bulunan Dilan ve Engin Polat çifti hakkında iddianame tamamlandı: Dört ayrı suçtan 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianame kabul edilirse yargılama da başlayacak.

Gündem 4 Temmuz 2024

Kamuoyunun aylardır merakla izlediği Dilan-Engin Polat çifti hakkındaki soruşturmada sona gelindi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kasım ayı başından beri tutuklu olarak cezaevinde bulunan Dilan ve Engin Polat için iddianameyi tamamladı ve dava açılmak üzere mahkemeye gönderdi. Dilan ve Engin Polat için 27 yıla kadar hapis istenen iddianamenin kabul edilmesi durumunda yargılama başlayacak.

İstanbul merkezli altı ilde 1 Kasım 2023’te ve devamında düzenlenen operasyonlarda Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında olduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Soruşturmada daha önce şirketlerindeki aramalarda dijital materyal ve defterlere elkonan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili MASAK ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda tasfiye halindeki üç firmadan aile bireylerine ait şirketlere ‘ticaret’ karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığının tespitinin ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin kimliklerini belirlemiş, İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Çalışmayı sürdüren ekipler Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkı verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti.

Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu’nun da aralarında olduğu şüphelilerden 16’sı tutuklanmıştı. Hakimlik 27 şirkete kayyım atanmasına hükmetmişti.

Sulh Ceza Hakimliği 14 Haziran’daki aylık tutukluluk incelemesinde Dilan Polat’ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılmaz, Uğurcan Ayyıldız ve Zekai Tepe’nin adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmesine hükmetmiş, diğer beş şüphelinin tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

İddianame tamamlandı

İstanbul Anadolu başsavcılığı Dilan Polat, eşi Engin Polat, kardeşleri Can ve Sıla Doğu’nun da aralarında olduğu 16 şüpheli hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede şüphelilerin ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’, ‘yasa dışı bahis’, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ ve ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçlarından cezalandırılması istendi. 27 yıla kadar da hapis isteniyor.

Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame Anadolu 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Kabul edilirse sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.