Rum Ortodoks Mezarlığı’nda kaçak kazı: Gözaltına alındılar

İstanbul’un Şişli ilçesinde Rum Ortodoks Mezarlığı’nda kaçak kazı yapan dört kişi gözaltına alındı.

Gündem 27 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü geçen cuma günü saat 04.50 sıralarında Şişli ilçesindeki Feriköy Mahallesi’ndeki Rum Ortodoks Mezarlığı’nda kaçak kazı yapıldığını tespit etti.

Yapılan açıklamaya göre incelemelerde bir mezarın altı6 metre kadar kazıldığı belirlendi, şüphelilerde de 48 çömlek parçası, altı pet şişe ve bir cam kavanoz ele geçirildi.

Dört şüphelinin olay yerine iki ayrı araçla Küçükçekmece’den geldiği tespit edildi. V.Ş, N.S, M.A ve A.A gözaltına alındı, şüphelilerin evlerinde 48 sayfa definecilik ve define yerleriyle ilgili doküman, kaya kırmada kullanılan altı patlayıcı madde, define aramada kullanılan alan tarama cihazı, kroki ve havalı tabanca ele geçirildi.

Şüphelilerin mezarlığın yanında gömü olduğunu düşündükleri, ancak kazıda herhangi bir materyal bulunamadığı öğrenildi. Şüpheliler hakkında ibadethane ve mezarlıklara zarar verme suçundan soruşturma sürüyor.

Filistin ateş yeri: İsrail ordusu 'kara operasyonu' sinyallerini artırırken Ortodoks kilisesi vurulduFilistin ateş yeri: İsrail ordusu ‘kara operasyonu’ sinyallerini artırırken Ortodoks kilisesi vuruldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.