Sunucu ve psikolog Esra Ezmeci'nin tabelasındaki 'klinik psikolog' unvanının sahte olduğu ortaya çıktı. Ezmeci'nin bu alanda diploması olmadığı tespit edildi.
Psikolog, yazar ve sunucu Esra Ezmeci İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki ofisinde kullandığı ‘klinik psikolog’ yazılı tabela nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin denetimine takıldı.
Ruhsat tabelasında kullandığı ‘klinik psikolog’ unvanını araştıran ekipler Ezmeci’nin bu konuda diploması olmadığını tespit etti. Ekiplerin suç duyurusunda bulunmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ezmeci hakkında soruşturma başlattı.
İfadesi alınan Ezmeci klinik psikolojiye ait dersleri aldığını ve bu alanda yüksek lisans eğitimini tamamladığını, ancak ‘klinik psikolog’ unvanını kullanmadığını iddia etti.
Son TV’de yer alan habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmanın tamamlanmasının ardından iddianame düzenledi. Esra Ezmeci’nin ‘Tababet ve şuabatı sanatlarının tarzı icrasına dair kanun’ suçundan cezası istendi.
İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti Ezmeci’ye 10 ay hapis cezası verdi.
Hakkında ‘Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması’ kararı verilen Ezmeci kararı üst mahkemeye taşımak için itiraz etti.