Son kurak günler: Pazartesiden itibaren yağmurlar başlıyor

Meteoroloji'nin beş günlük hava durumu raporuna göre pazartesi gününden itibaren yurda yağış düşecek. Ancak o güne kadar Marmara Bölgesi'nde pus etkili olacak, sıcaklıklar ise düşmeyecek.

Çevre 26 Eylül 2024
Temsili fotoğraf.

Yazın sıcak günleri eylül ayının son günlerinde artık geride kaldı derken sıcaklıklar yeniden yükseliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) 27 Eylül Cuma yurt genelinde güneşli havanın hakim olacağı ancak İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Balıkesir, Çanakkale ve Bilecik’in pus etkisinde kalacağı tahmin edildi. Aydın ve Adana’daysa termometreler zorlanıyor, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde.

Cumartesi günü de yine yurt genelinde hava sıcak geçecek. Ancak Marmara ve Karadeniz kıyılarında puslu hava hakim olacak. Ege ve Akdeniz bölgelerinin bazı illerinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Yurt genelinde yağış beklenmiyor.

MGM’nin beş günlük hava durumu raporu.

Pazar günü de sıcaklıklar yüksek seyredecek ama pusun kalkması beklenmiyor. Üstelik Trakya’nın bir bölümünde sağanak bekleniyor. Karadeniz Bölgesi’nde parçalı bulutlu havanın hakim olması beklenirken Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeyse hava güneşli geçecek.

Pazartesi günüyse yurdun bir bölümünde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz’in batısında havanın yağmurlu olması beklenirken diğer bölgelerde güneş yüzünü gösterecek.

Salı günü yurdun neredeyse tamamı yağışlı geçecek. Sadece Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Antalya, Burdur, Muğla, Denizli, Aydın, İzmir, Manisa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’de havanın güneşli olması bekleniyor.

İnce ince bir kar yağar sosyal medya üstüne: Yeni medya çağında hava durumu tahminlerini nasıl okumalıyız? İnce ince bir kar yağar sosyal medya üstüne: Yeni medya çağında hava durumu tahminlerini nasıl okumalıyız? 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.