Mahkeme ODTÜ Yelken Kulübü’nün tekne turunda tecavüze uğradığını iddia eden kadının tanık beyanlarını, sanığın telefonundaki “Oral seks ile DNA bulaşır mı?” aramasını ve Adli Tıp Raporu’nda iddialarını destekleyen bulguları kanıt göstermesini yeterli bulmadı.
ODTÜ Yelken Kulübü’nün düzenlediği tekne turunda tecavüze uğradığını iddia eden kadının tanık beyanlarını, sanığın telefonundaki “Oral seks ile DNA bulaşır mı?” aramasını ve Adli Tıp Raporu’ndaki iddialarını destekleyen bulguları kanıt göstermesini mahkeme yeterli bulmadı. Sanık ilk duruşmada tahliye edildi, ikinci duruşmada beraat etti. Kararın İstinaf Mahkemesi tarafından onanması ardından dosya Yargıtay’a gitti.
D.K., 8 Eylül 2024’te hayali olan yelken sporunu yapmak için ODTÜ Yelken Kulübü’nün düzenlediği tekne turuna katıldı. Turun üçüncü günü alkol aldıktan sonra denize giren D.K.’nin ifadesine göre tekneye döndükten sonra Y.E.Ö.’nün tecavüzüne uğradı.
D.K. alkollü olması, teknenin sallanması ve gücünün yetmemesi nedeniyle karşı koyamadığını belirtti. İddiaya göre tecavüz etmesinin ardından kamaradan ayrılan Y.E.Ö. teknenin üst kısmında oturanlara D.K. ile oral yolla ilişkiye girdiklerini anlattı.
Tanıklar Y.E.Ö. ardından D.K.’nin de kamaradan çıktığını midesinin bulandığını, kustuğunu, kanaması olduğunu ve “Ertesi gün hapı almam gerekir mi” diye sorduğunu aktardı. D.K.’nin yatağındaki çarşafın ve şortunun kanlı olduğunu aktaran tanıklar olayın olduğu saatlerde herhangi bir ses duymadıklarını söyledi.
Ağrı kesici ve antibiyotik yazıp yolladılar
D.K., hastaneye gitti ancak kendisine sadece ağrı kesici iğne yapıldı ve antibiyotik yazıldı. Kusma, ağrı ve kanama şikayetleri geçmeyen D.K., tekrar hastaneye gittiğinde başka bir doktorun kendisini muayene ettiğini ve “Güvenebilirsin, anlat dediğini” aktardı. D.K.’nin tecavüze uğradığını belirtmesi üzerine polise haber verildi.
İlk duruşmada tahliye, ikinci duruşmada beraat
Olayın yargıya taşınması üzerine Y.E.Ö. tutuklandı. Adli tıp raporunda da D.K.’nin ifadelerini doğrulayan bulgular olmasına rağmen Y.E.Ö. ilk duruşmada tahliye edildi. Henüz DNA raporu dosyaya girmemişken yapılan ikinci duruşmada ise Y.E.Ö., beraat etti. Kararın İstinaf Mahkemesi tarafından onanması üzerine dosya Yargıtay’a gitti.