Türbülans Çiğdem sırra kıdem bastı

Uçaklar türbülansa girmeden önce uyaran bir çip yaptığını iddia ederek onlarca kişiyi milyonlarca lira dolandıran Çiğdem İlgün hakkında yakalama kararı olmasına rağmen yine duruşmaya katılmadı.

Gündem 20 Aralık 2024
Çiğdem İlgün kendini Marmara Üniversitesi'nde akademisyen olarak gösterdi.

Onu Türkiye ilk kez bir mucit olarak tanıdı. Televizyonlara, YouTube kanalarına, gazete ve internet sitelerine haber oldu. İddiası heyecan verici idi: Uçaklarda türbülansı önleyecek bir çip geliştirmişti.
Çiğdem İlgün, aynı okulda öğretmenlik yaptığı Sema T.’ye uçaklardaki türbülansı önleyecek bir çip ürettiğini ve bu projeye yatırımcı aradığını söyledi. Arkadaşının güvenini kazanan İlgün, Sema T.’den 110 bin lira aldı. Ancak vaat edilen yatırım getirisi gerçekleşmeyince Sema T. durumu fark ederek şikâyetçi oldu. Çiğdem İlgün hakkında beş yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı. Mahkemeye sunacağını söylediği bilgi ve belgeleri teslim etmeyen ve 24 Ekim’deki duruşmaya katılmayan İlgün için o gün zorla getirilme kararı verildi.

Türbülans vurgunu davasının dün Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasında da Çiğdem İlgün’den iz yoktu. Olayın başından beri takipçisi olan mağdur avukatlarından Elif Nur Aydın konuyla ilgili şunları söyledi: “Sanık hileli davranışlarıyla kendisini Marmara Üniversitesi’nde akademisyen olarak tanıtarak ve buna uygun şekilde sosyal medyada profil oluşturup fotoğraflar koyarak, yazılı ve görsel basında haberler yaptırarak mağdurlarda güven tesis edip yatırım amacı altında para almıştır. Kaçma ve delil karartma şüphesi göz önüne alınarak mahkeme tutuklanmasına karar vermiştir. Kendisi hakkında yakalama kararı çıkarılmış olup yakalandığı yerde tutuklanacaktır. Adalet önünde cezasını çekecektir.”

'Mucit' diye haber yapan olmuştu: Türbülans Çiğdem ne duruşmalara gitti, ne belgeleri getirdi‘Mucit’ diye haber yapan olmuştu: Türbülans Çiğdem ne duruşmalara gitti, ne belgeleri getirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.