Vurduğu apartman görevlisi felç kaldı: Mahkeme ‘iş kazası’ dedi, site 13 milyon TL’lik tazminat ödeyecek

Adana'da çalıştığı sitede oturan biri tarafından silahla yaralanıp felç kalan görevliyle ilgili mahkeme 7,5 milyon TL'lik tazminat kararı verdi. 'İş kazası' sayılan olayla ilgili tazminat faizle 13 milyon TL'ye ulaşmış durumda.

Gündem 28 Eylül 2024

Adana Seyhan’daki 2000 Evler Mahallesi’nde bir apartmanda beş sene önce yaşanan bir olay, orada oturanların hayatını tam anlamıyla altüst etti. Her şey apartmanda oturan Caner Şahin ile bina görevlisi Rıdvan Uçar arasında patlak veren bir tartışmayla başladı. İddiaya göre Şahin, apartman görevlisi Uçar’ın nişanlısına laf attığını söyledi ve onu sert bir şekilde uyardı. Ancak bu sözlü tartışma sonrası Uçar, Şahin’i dövdü.

Olayın sıcaklığıyla evine giden Şahin aldığı tabancayla geri dönüp apartman görevlisini vurdu. Ağır yaralanan Uçar, hemen hastaneye kaldırıldı ancak bu trajik olayın ardından felç kaldı. Olay anı apartmanın güvenlik kameraları tarafından kaydedildi ve Şahin gözaltına alındı ve sonra da tutuklandı.

Bu noktada hikaye bir suç dosyasından çok daha fazlasına dönüştü. Uçar, hastanedeki uzun tedavisinin ardından taburcu oldu, ancak bir daha çalışamayacak durumdaydı. Apartman yönetimi ona 50 bin TL tazminat verip işten çıkardı. Ancak Uçar, bunun peşini bırakmadı. Avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurdu ve vurulma olayının bir ‘iş kazası’ olduğunu savunarak tazminat davası açtı. Mahkeme, apartman yönetimini 7.5 milyon TL tazminat ödemeye mahkum etti. Fakat borç, zaman içinde faizlerle birlikte büyüyerek tam 13 milyon TL’ye ulaştı.

Bu beklenmedik gelişme, apartman sakinlerinin büyük tepkisine yol açtı. Zira her daire başına 58 bin TL gibi devasa bir ödeme yükü binmişti ve bu borç e-Devlet üzerinden apartman sakinlerine tebliğ edilmişti. Olayın kendileriyle hiçbir ilgisi olmadığını savunan apartman sakinleri, yaşananlara adeta isyan etti.

Site yöneticilerinden Kemal Mermer, iki kişi arasında yaşanan bu olayın tüm apartman sakinlerine yüklenmesini büyük bir haksızlık olarak nitelendirdi: “Görevlimiz cam silerken düşse, araba çarpsa, anlarız ama bu kişisel bir mesele. Bizim burada günahımız yok.”

Apartman sakinlerinden Çiğdem Gazarhan ise: “Biz kendisine her türlü destekte bulunduk ama sonunda dava bize patladı. Eşim asgari ücretle çalışıyor, bu parayı ödeyemeyiz” dedi. Gazarhan borçla ilgili yeterli bilgilendirilmediklerini, avukatlarının davayı savsakladığını ileri sürdü.

Rıdvan Uçar’ın avukatı ise mahkemeye yeni bir başvuru yaparak, müvekkilinin bakım masraflarının da apartman yönetimi tarafından karşılanmasını istedi. Tartışmalar devam ederken apartman sakinleri, borcun ağırlığı altında ne yapacaklarını şaşırmış durumda.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.