Yenidoğan soruşturmasında ismi geçen hemşire ‘Milli Beka Hareketi’ yöneticisi çıktı

Yenidoğan soruşturmasında ismi geçen Birinci Hastanesi hemşiresi Enes Kaan Bölükbaşı'nın Milli Beka Hareketi Gençlik Kolları Başkanı olduğu ortaya çıktı.

Gündem 20 Ekim 2024

Kamuoyunda yaygın olarak ‘yenidoğan çetesi’ olarak anılan, 10Haber’in ise günlerdir detayları ‘Türkiye’nin gelmiş geçmiş en vicdansız çetesi’ anonsuyla okurlarına aktardığı suç örgütüyle ilgili soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Soruşturmayla ilgili detaylı haberimiz için tıklayın.

İki gün önce Adalet Bakanı Yılmaz Tunç soruşturmada gözaltına alınan toplam 47 şüpheliden 22’sinin tutuklandığını ve bu şüphelilerle ilgili yargılama sürecinin devam ettiğini bildirdi. Tunç şunları söyledi: ”Soruşturmada 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazırlanmış ve 22’si tutuklu bulunan bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci devam etmektedir. Diğer yandan, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Cumhuriyet savcısının tehdit edilmesi hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, gözaltına alınan 8 şüphelinin 5’i tutuklanmış ve 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Bu soruşturma da çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir.”

Hemşirelerden birisi ‘Milli Beka Hareketi’nden

Soruşturmada adı geçen Ahmet Atilla Yılmaz’ın CHP üyesi olduğu ortaya çıkmıştı. Beylikdüzü Medilife Hastanesi’nin başhekimi olan Yılmaz’ın ‘Şüphelinin baş hekimi olduğu hastanenin yenidoğan yoğun bakım servisinde usulsüz epikriz yazımı, 112 sistemi kullanılmaksızın hasta sevki, hastalarında basamaklarında oynama yapıp ve gerçeğe aykırı şekilde ilaçları SGK’ya fatura ettirerek nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği’ iddia ediliyor.

Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi üyesi ve Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu Başkanı olan Yılmaz dün partisinden istifa etti. Konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel ”İletişim Başkanlığı’ndan medyaya şunu pompalıyorlar; efendim bu işin içinde bir DEM’li var. Bu işin içerisinde CHP’nin bir belediye meclis üyesi var. Arkadaşlar, çok arayacaksanız, son lafı baştan söyleyeyim: Bu işin içinde, böyle içinde değil, 10 kilometre kenarında bir tane CHP’li varsa onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir. O kadar netiz bu konuda” demişti.

Yine soruşturmada ismi geçen Birinci Hastanesi hemşiresi Enes Kaan Bölükbaşı’nın ise Milli Beka Hareketi Gençlik Kolları Başkanı olduğu ortaya çıktı. Konu haber olunca Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin, Bölükbaşı’yla ilgili marttaki ‘görevlendirme’ paylaşımını hızlıca sildi.

Bir dönem Türkiye’nin dört bir yanında şubeleri açılan derneğinin arkasında AK Partili Metin Külünk olduğu söyleniyordu. Ama derneğin zaman içinde el değiştirdiği ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanaştığı iddia edilmişti. Soylu bakanlıktan ayrıldıktan sonra ise derneğin ismi pek duyulmamıştı.

Yenidoğan çetesinde kim kimdir?Yenidoğan çetesinde kim kimdir?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.