Yine bir şafak vakti, yine İstanbul’da CHP’li belediyelere polis operasyonu

İstanbul Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında yeni bir operasyon dalgası daha geldi. Büyükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Avcılar Belediye Başkanları dahil 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Adana'da da iki başkan gözaltında.

Gündem 31 Mayıs 2025
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, bu sabah saatlerinde 5. dalga operasyonu düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 4 ayrı soruşturma kapsamında 47 kişi hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı verildiği aktarıldı.

Gözaltı kararı verilenler arasında İstanbul’da Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Adana’da Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in de bulunduğu bildirildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen bazı isimler şöyle:

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara

İBB İştiraki İSFALT Genel Müdürü Burak Korzay

İBB İştiraki Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas

Eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu

CHP PM üyesi Baki Aydöner

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Av. Erdal Celal Aksoy

Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ozan İş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.