Bakanlıktan itiraf: Devlet korumasındaki çocuklar tarikat kampına gönderilmiş!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bir yönetmelik değişikliği ile okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda mescidi de zorunlu hale getirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Okulöncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde kapsamlı olacağına işaret ederek beklenti yarattığı değişikliği yaptı. Değişiklikle ana okullarına ve ilkokullara mescit açma zorunluğu getirildi.
Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre “Yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında ibadethane açılır. Okulöncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında talep edilmesi halinde ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak uygun mekân ayrılabilir” maddesi “Okulöncesi eğitim ve ilköğretim kurumları ile yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında ibadet ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla doğal aydınlatmalı uygun mekânda mescit açılır” şeklinde değiştirildi. Anaokulu ve ilköğretim kurumlarında mescit açılması zorunlu hale getirildi.
“Mevsimlik tarım işçileri ile göçer ve yarı göçer ailelerin çocuklarının okula devam edememekten yakınması”nın gerekçe gösterildiği okula devam edemeyen çocuklar için sorumluluk da bakanlığın üzerinden alındı, bu çocukların okula gitmesinin “veli yükümlülüğünde olduğu” belirtildi.
Okulöncesi eğitimde sıkça karşılaşılan ve kayıt parası olarak nitelendirilen durum yönetmeliğe eklenerek resmileşti. Çocukların okulda geçirdiği süredeki temel ihtiyaçlarını, öz bakım süreçlerini ve eğitim programının uygulanmasını desteklemek amacıyla artık ‘katkı payı’ alınacak.
Öğrencilerden beklenen davranışlar da yeniden belirlendi. Bu davranışlara “ülkenin birliğini bozan bölücü, yıkıcı, siyasi amaçlı etkinliklere katılmamaları, siyasi amaçlı sembol kullanmamaları, amblem, afiş, rozet ve benzerlerini taşımamaları, dağıtmamaları, siyasi amaçlı davranışlarla huzur bozmamaları” eklendi. Sınıfta cep telefonu bulundurmanın disiplin cezasındaki karşılığı ise uyarıdan kınamaya yükseltildi.