Dört unutulmaz manga serisi: Gantz, One-Punch Man, Chainsaw Man ve Banana Fish

1 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Meraklılarını kendine bağlayacak dört unutulmaz manga serisi: Başyapıt düzeyinde 'Gantz', eğlenceli ve bol aksiyonlu 'One-Punch Man', dehşet verici 'Chainsaw Man' ve tartışmalı konulara girmekten çekinmeyen 'Banana Fish'.

İnsanı kendine bağlayan karakterler: Kei, Saitama, Denji ve Ash. Manga meraklılarının tabir yerindeyse ‘beynini yakacak’ dört unutulmaz manga serisi seçtik: Başyapıt düzeyinde ‘Gantz’, eğlenceli ve bol aksiyonlu ‘One-Punch Man’, dehşet verici ‘Chainsaw Man’ ve tartışmalı konulara girmekten çekinmeyen ‘Banana Fish’.

Gantz

Hiroya Oku tarafından yazılan ve resimlenen ‘Gantz’, klasik bir seinen (genelde 18-30 yaş arası erkek okuyucu kitlesini hedef alan bir manga altkümesi) serisi.
Bir metro kazasında ölen Kei Kurono ve Masaru Kato, kendilerini tanımadığı insanlardan oluşan bir grupla beraber Tokyo’da bir apartman dairesinde bulurlar. Adının ‘Gantz’ olduğunu öğrendiğimiz dev siyah ve esrarengiz bir kürenin düzenlediği gizemli bir oyunun parçası olmuşlardır. Gantz ölen insanları canlandırıyor ve dünyayı isila eden uzaylılarla savaşmaları için onlara gelişmiş kostümlerle silahlar veriyor. Yeniden canlanan herkesin uzaylıları öldürmek için bir dizi göreve katılması gerekiyor. Oyunu kazanıp hayatta kalanlar bir miktar puan kazanıyor ve 100 puana ulaşanlar bu cehennemden kurtuluyor. Oyun esnasında yaralananlar, hayatta kaldıkları sürece oyun bitiminde apartman dairesine canlı olarak dönebiliyorlar. Hikayedeki bu kuralı sonuna kadar kullanan Oku, karakterlerin uzuvlarını defalarca koparıyor, bağırsaklar parçalanıyor, kanlar fışkırıyor…
Giderek daha güçlü düşmanlarla karşı karşıya gelen ve Gantz’ın gizemlerini çözen Kurano, tecrübeli bir lider haline geliyor.
Vahşi kareleriyle, insan aklıyla oynayan uzaylı seçimleriyle “Neler oluyor, ne okuyorum ben böyle?” dedirtecek ve tabiri caizse ‘beyninizi yakacak’ bu manga okuyabileceğiniz en garip bilim kurgu maceralarından biri.
Türkçede Kurukafa Yayınevi tarafından yayımlanan manga dünyasının unutulmaz başyapıtı ‘Gantz’, geleneksel manganın sınırlarının ötesine geçerek olağanüstü koşullar altında insan bilincinin derinliklerine inen karmaşık bir hikâye sunuyor ve derin duygularla kaotik hikayesini ustalıkla harmanlıyor.


One-Punch Man

ONE tarafından yazılan ve Yusuke Murata tarafından çizilen ‘One-Punch Man’, komedisi, sıra dışı konusu, karakterleri ve saçma diyaloglarıyla, Marvel ve DC süper kahramanlarının sinema salonlarını doldurduğu günümüzde, süper kahraman türüyle dalga geçen aksiyon dolu bir manga serisi. Türkçede Akılçelen Kitaplar tarafından yayımlanıyor.
Süper kahramanların ve kötülerin bol olduğu bir evrende kahramanımız Saitama, üç yıllık bir çalışmanın ardından süper kahraman olacak güce sahip olur; artık karşısına çıkan her rakibi tek yumrukla yenebilmektedir. Saitama, eşsiz ve etkileyici bir güce sahip olsa da kendisiyle savaşabilecek kadar güçlü bir rakip bulamadığı için sıkılmaktadır.
Çoğunlukla karşılaştığımız yakışıklı, kaslı ve gösterişli süper kahramanlardan farklı olarak Saitama, yolda görseniz dönüp de ikinci kez bakmayacağınız kadar sıradan, kel bir genç adam.
Bir cyborg olan Genos ile Saitama’nın yolları kesişir. Saitama’nın gücünden etkilenen Genos, onun çırağı olmak ister ve Genos sayesinde Saitama’nın hayatına biraz renk girer. Genos ise ustası kadar güçlü olmanın peşindedir.
Manga tarihinin en güçlü kötü karakterlerine sahip, okurken eğlendiren bu manga, biraz da Saitama’nın dünyada bir yer bulma mücadelesiyle ilgili.


Chainsaw Man

Tatsuki Fujimoto tarafından yazılan ve çizilen Chainsaw Man, Pochita adlı köpeğe benzeyen bir şeytanla sözleşme yaptıktan sonra vücudunun bazı kısımlarını elektrikli testerelere dönüştürme yeteneği kazanan 16 yaşındaki Denji adında yalnız bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Denji, Makima adında gizemli bir kadın tarafından kurtarılıyor ve Japonya’yı şeytanlardan korumaya adanmış bir organizasyona katılıyor.
Denji, sıradan bir hayatı ve basit motivasyonları olan bir çocuk. Onun tek arzusu reçelli tost yemek ve bir kız arkadaş bulabilmek. Dünyanın zorluklarıyla karşı karşıya kalan Denji’nin, gelecek için bir yönü veya umudu olmaması, onu diğer mangaların aşırı hevesli kahramanlarından ayırıyor. Bu, manga dünyasında Denji’yi benzerlerinin aksine dünyayı kurtarmayı hayal etmeyen eşsiz bir kahraman olarak öne çıkarırken okuyucunun karaktere bağlanmasını sağlıyor.
Türkçesi Gerekli Şeyler’den çıkan ‘Chainsaw Man’ serisi, yan karakterleriyle de ön plana çıkmayı başarıyor. Fujimoto, hikâyeyi aksiyon dolu olmasına rağmen sahnelerin duygusal ağırlığından ödün vermeyecek şekilde yazıyor.
‘Chainsaw Man’in biraz kaba mizah içeren, kanla dolu savaş sahneleriyle dehşet verici ama bir o kadar da duygusal hikayesiyle aksiyon sahnelerini bile gölgede bırakan bir shonen mangası.


Banana Fish

Çeşitli ödüllere ve adaylıklara sahip olan mangaka Akimi Yoshida’nın ilk olarak 1985 yılında yayınlanan ve 1994 yılında sona eren mangası ‘Banana Fish’, 1980’ler New York’unda geçiyor ve 17 yaşındaki çete lideri Ash Lynx’in eski ‘efendisine’ karşı isyanını ve intikamını konu alıyor.
Vietnam’da Amerikan askeri olan ağabeyi Griffin, bir çeşit uyuşturucu kullandıktan sonra çıldırıp silah arkadaşlarına ateş açar. Arkadaşının bacaklarına ateş etmesiyle durdurulan Griffin felç kalmıştır ve o günden beri kendine gelmemiş, tek söylediği şey ‘Banana Fish’ olmuştur.
11 yaşında yeraltı dünyasının patronu olarak görülen Papa Dino’ya tutsak düşen Ash’in karşısına ölmekte olan bir adam çıkar ve içinde ne olduğu bilinmeyen bir maddeyi Ash’e vererek söylediği adrese götürmesini ister. Adamın son sözleri, daha önce abisinden defalarca duyduğu ‘Banana Fish’tir. Küçüklüğünden beri cinsel istismara uğrayan, kötü muamele gören Ash, çetesinin saygı duyduğu, cesur ve yakışıklı bir liderdir. Ash, ölen adamın kendisine verdiği maddenin peşine düşer.
Sokak çeteleri hakkında haber yapmak için Japonya’dan gelen Shun Ibe ve Eiji Okumura’nın yolu Ash ile kesişir.
Tamamen zıt geçmişlere sahip olan Ash ve Eiji insanların beyinlerini yıkayan bir ilacın kökenini ortaya çıkarmak için bir araya gelirler. İkisi arasında bir dostluk gelişir ve Ash, Eiji’yi ve dostluklarını ne pahasına olursa olsun korumak gibi ikincil bir amaç edinir.
Akimi Yoshida, çocuk fuhuşu ve pornografisinden pedofiliye, uyuşturucu kullanımından çete savaşına, tartışmalı konulara değinmekten çekinmiyor. Ayrıca Ash’in istismarının kendisi ve ilişkileri üzerindeki uzun vadeli etkileri gibi cinsel şiddetin sonuçlarına da odaklanıyor. Türkçede Gerekli Şeyler tarafından yayımlanan her bölüm sizi hem etkileyici hem de derinden etkileyen, duygusal ve rahatsız edici bir yolculuğa çıkarıyor.

Gantz – Cilt 1
Hiroya Oku
Kurukafa Yayınevi
216 sayfa.

One-Punch Man – Tek Yumruk, Cilt 1
ONE
Resimleyen: Yusuke Murata
Akılçelen Kitaplar
204 sayfa.

 

 

Satın Al

Chainsaw Man – Testere Adam – Cilt 1
Tatsuki Fujimoto
Çevirmen: Alp İlkkurşun
Gerekli Şeyler
192 sayfa.

Banana Fish, Cilt 1
Akimi Yoşida
Çevirmen: Ayşenur Sayıt
Gerekli Şeyler
376 sayfa.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.