Usta gazeteci İpek Özbey’in en sevdiği 10 başucu romanı

4 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Adnan Oktar Suç Örgütü’nü çökerten polis müdürü Furkan Sezer'le yaptığı kapsamlı söyleşiyi içeren 'Dragos' adlı kitabı kısa süre önce yayımlanan deneyimli gazeteci İpek Özbey, en sevdiği 10 başucu romanını 10Haber Kitap için sıraladı.

İpek Özbey

Adnan Oktar Suç Örgütü’nü çökerten polis müdürü Furkan Sezer’le yaptığı kapsamlı söyleşiyi içeren ‘Dragos’ adlı kitabı kısa süre önce yayımlanan deneyimli gazeteci İpek Özbey, en sevdiği 10 başucu romanını 10Haber Kitap için sıraladı.

1- Ölmeye Yatmak / Adalet Ağaoğlu / Everest Yayınları
2- Saatleri Ayarlama Enstitüsü / Ahmet Hamdi Tanpınar / Dergah Yayınları
3- Bir Gün Tek Başına / Vedat Türkali / Ayrıntı Yayınları
4- Kırk Yedi’liler / Füruzan / Yapı Kredi Yayınları
5- Gölgesizler / Hasan Ali Toptaş / Parantez Yayınları
6- İnce Memed 1, 2, 3, 4 / Yaşar Kemal / Yapı Kredi Yayınları
7- Anna Karenina / Lev N. Tolstoy / Çeviren: Ergin Altay / İletişim Yayınları
8- 1Q84 / Haruki Murakami / Doğan Kitap
9- Kayıp Zamanın İzinde / Marcel Proust / Yapı Kredi Yayınları (Delta Serisi, 2 cilt)
10- Suç ve Ceza / Çeviren: Ergin Altay / İletişim Yayınları


İpek Özbey hakkında

1973 yılında İstanbul’da doğan gazeteci-yazar İpek Özbey, İstanbul Üniversitesi’nde İşletme ve Sosyoloji okudu. Gazeteciliğe Söyleşi dergisinde başlayan Özbey, 1990’ların başında HBB, Kanal 6 gibi televizyonlarda haber spikerliği yaptı, daha sonra NTV ve CNN Türk’te çalıştı. Hürriyet ve Cumhuriyet gazetelerinde ‘Pazartesi Söyleşileri’ne imza atan Özbey, bir süre Halk TV’de ‘Sansürsüz’ adlı programı hazırlayıp sundu. Daha sonra Sözcü’ye geçen usta gazeteci, Sözcü gazetesinde söyleşilerine devam ederken Sözcü TV’de ‘Nokta Atışı’ ve ‘Karşı Karşıya’ adlı programları hazırlayıp sunuyor.

‘Kırık Matruşka’ (İstiklal Kitabevi-Kelepir Yayınları, 2007) adlı bir romanı, ’15 Temmuz Demokrasi Kahramanları’ (İpek İzci ve Güliz Arslan’la birlikte, Hürriyet Kitap Yayınları, 2016), siyasetçi söyleşilerini derlendiği ‘Manşet: Türkiye Konuşuyor’ (Kırmızı Kedi Yayınları, 2021) ile kısa süre önce yayımlanan ve Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’nü çökerten polis müdürü Furkan Sezer’le yaptığı kapsamlı söyleşiyi içeren ‘Dragos’ (Kırmızı Kedi Yayınları, 2024) adlı kitapları bulunan Özbey, aynı zamanda PEN Türkiye’nin ve IPI Türkiye’nin Genel Sekreterliğini yürütüyor. ‘Adı: Kadın’ (Ayrıkotu Yayınları, 2024) adlı öykü seçkisinde de bir öyküsü yayımlanan İpek Özbey, ÇGD Uğur Mumcu ile TGC Başarı Ödülü sahibidir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.