Yeni Çıkanlar: Kurgu – 19 Mayıs

19 Mayıs 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Simülakron – 3
Daniel F. Galouye
Çeviren: Çiğdem Erkal
Yapı Kredi Yayınları, 2024
roman, 176 sayfa.
Edebiyatta sanal gerçekliğin ilk temsillerinden Daniel F. Galouye’nın 1964 tarihli kült bilimkurgu romanı ‘Simülakron-3’, başta ‘Matrix’ olmak üzere bilimkurgu dalında birçok esere esin verdi.
Kamuoyu araştırmalarının önüne geçmek amacıyla tasarlanan sanal şehir gerçeğe öyle yakındır ki sakinleri yaşadıkları hayattan en ufak bir kuşku duymaz. Bu dünyayı tasarlayan ekipten biri olan Douglas Hall, önce önemli bir bilim insanının ölümü, ardından da yardımcısının gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasıyla tedirginlik yaşar. Olayların peşini bırakmayan Douglas çok geçmeden dehşet verici gelişmelerle yüz yüze gelir.

 

Satın Al

Gerçek Hayat
Oylum Yılmaz
Doğan Kitap, 2024
roman, 128 sayfa.
Oylum Yılmaz’a 2018’de Duygu Asena Roman Ödülü’nü kazandıran ‘Gerçek Hayat’, yeni yayınevi ve yepyeni kapağıyla raflarda.
Çukurcuma’da eski bir apartmanda gaipten gelen sesler, genç kadını davaya çağırıyor. Fatma Aliye, Suat Derviş, Cahit Uçuk… Unutulmuş ve Unutturulmuş Devrimci Kadın Yazarlar Cemiyeti üyeleri seslerini duyurmaya kararlı, bahanelere karınları tok. Harekete geçmenin, kahramanı öldürmenin zamanı gelmiş geçiyor… Gerçek hayat bekliyor.
Oylum Yılmaz, özgün sesi ve ince mizah anlayışıyla, insanın kendini ait hissettiği yere varmasına, aşkı bulmasına, özünde var olmasına giden meşakkatli ve dolambaçlı yollarda gezdiriyor okuru.

Satın Al

Putzi –
Hitler’in Piyansti
Thomas Snégaroff
Çeviren: Beril Morel
Sahi Kitap, 2024
roman, 288 sayfa.
İki metre boyunda olmasına rağmen kendisine Putzi, yani ‘küçük adam’ lakabı takıldı. 1910’larda bohem New York’ta sanat simsarlığı, boş zamanlarında müzisyenlik yapan Ernst Hanfstaengl, on yıl sonra Hitler’in sırdaşı ve piyanisti oldu. Nazileri kıskanan bu eksantrik piyanist,
1933’te Reich’ın yabancı basınının başına atandı ve kaderine inandı. Ama utançtan başka bir şey elde edemedi. İnanılmaz sürgünü onu Roosevelt’e götürdü ve kendini İkinci Dünya Savaşı sırasında Führer’in muhbiri olarak buldu.
Bazıları için o bir hain ya da önemsiz bir soytarı, bazıları için ise kötülüğün mimarlarından biriydi.
Goebbels, Goring ve Mitford kardeşlerin yanı sıra Thomas Mann, Carl Jungve Romy Schneider’la da tanıştığımız, ihtişam ve felaketle dolu bir yüzyılın romanı.

Tımarhane
Patrick McGrath
Çevirmen: Onur Işık
Epona Kitap, 2024
roman, 320 sayfa.
Edgar Allan Poe, H.P. Lovecraft ve Henry James’in karanlık seslerinin günümüz edebiyatında tekrar yankılanmasını sağlayan Patrick McGrath, daha önce ‘Hayalet Şehir’ adıyla bilinen ‘Tımarhane’ ile ikinci kez Türkçede.
Birçok yan hikâyeyi besleyen Tımarhane’nin ana izleğinde, saplantılı bir cinsellikten kurtulamayan bir kadın, onun yüksek kariyer hedefleri olan doktor eşi ve heykeltıraş bir hasta arasındaki karmaşık ilişki var.
1996’da Guardian Kurgu Ödülü’ne aday gösterilen ‘Tımarhane’, 2005’te de Ian Mc Kellen’ın başrolünde oynadığı bir filme uyarlandı.

Gerçek Hayat
Kerem Görkem
Sia Kitap, 2024
roman, 112 sayfa.
Y kuşağının iç dünyasına eğildiği ‘Gidemeyenler’ ve bir ailenin dağılışını farklı karakterler üzerinden anlattığı ‘Aile Fotoğrafı’yla tanınan Kerem Görkem, yeni romanında yine günümüz toplumunu, toplumdaki bireylerin açmazlarını büyüteç altına yatırıyor; ormana değil, ağaçlara bakıyor. Ne çok ortak yanımız olduğunu, bizi birbirimizden nelerin ayırdığını ya da ayırmadığını, o toplumun, toplum çarkının tam ortasından anlatıyor.

Kar Fırtınası
Sibel Köklü
Müptela Yayınları, 2024
roman, 176 sayfa.
Medyanın tamamen iktidarın eline geçmesiyle işsiz kalan gazeteci Rüya Keskin ve editörlüğünü yapmayı kabul ettiği kitabın gizemli yazarı…
İzmir’den İstanbul’a film çekmek için gelen yönetmen Ertekin…
Nuh’un gemisi efsanesi hakkında belgesel çekmek üzere Ağrı’ya doğru yola çıkan Sevan…
Ordunun içindeki genç subayların medet umduğu Zekeriya Hoca…
İki farklı zamanda akan ve birbiriyle paralel ilerleyen iki ayrı hikâyenin ilginç tesadüflerle kesişmesi…
‘Kar Fırtınası’, eski Türkiye’de başlayıp yeni Türkiye manzaraları eşliğinde devam eden siyasi bir polisiye olmasının yanı sıra, tarihi bir dönüşümü de gözler önüne seriyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.