16 yaşındaki piyanist Can Saraç’a İtalya’dan ödül

16 yaşındaki piyanist Can Sayaç, İtalya'da düzenlenen Piano Akademi Eppan'nın büyük ödülü 'Arturo Benedetti Michelangeli' ödülüne değer görüldü. Genç virtüoz, Michelangeli ödülünü Cumhuriyet'in 100. yılına ithaf ederek "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını başarılarımızla kutlamaya devam" dedi.

Kültür Sanat 7 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Can Saraç, Akademiye katılan en genç piyanist ve Türkiye'den katılan tek müzisyendi.

16 yaşındaki piyanist Can Saraç, İtalya’da düzenlenen Piano Akademi Eppan’nın büyük ödülü ‘Arturo Benedetti Michelangeli’ ödülüne değer görüldü.

Akademiye katılan en genç piyanist ve Türkiye’den katılan tek müzisyen olan Saraç, dünyanın dört bir yanındaki 16-30 yaş arası piyanistlerin arasından seçilerek büyük ödülü kazandı.  Saraç’a ayrıca Eppan şehri tarafından 5 bin euro para ödülünün de sahibi oldu.

Genç virtüoz, Michelangeli ödülünü Cumhuriyet’in 100. yılına ithaf ederek “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını başarılarımızla kutlamaya devam” dedi.

Piyanoyla beş yaşında tanıştı

İstanbul doğumlu Saraç, piyano ile tanıştığında henüz beş yaşındaydı. O yaştaki çocukların genelde  anaokuluna gitmesine alışkınız ancak  Saraç, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın sınavlarını kazandı. Yarı zamanlı yuva sınıfında Volkan Akkoç’un solfej öğrencisi olarak ders almaya başladı.

Saraç, üç senedir Münih Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde üstün yetenekli öğrencilerin kabul edildiği genç kısımda Prof. Schäfer ile eğitimine devam ediyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Yarı Zamanlı Piyano Bölümü İleri Seviye 1’de Melina Secikyan Kuyumcu’nun öğrencisi. Liechtenstein Akademi’nin de burslu öğrencisi olan ve düzenli olarak dünyanın en saygın profesörleriyle çalışmalar yapan Can Saraç, Kültür Koleji’nde lise öğrencisi. Bu sene yine haziran ayında, dört yılda bir Teksas’ta düzenlenen ve dünyanın en seçkin yarışmalarından olan The Cliburn Junior’a artist olarak davet edilme başarısı göstermişti.

Müziğin sınırsızlığından ilham alıyor

2018’den bu yana dünya çapındaki birçok yarışmaya katılan Saraç, solo, ikili ve eşlik kategorilerinde ödüller kazandı. Bu başarıları ona uluslararası tanınırlık sağladı. Carnegie Hall, NY, Liederhalle Stuttgart, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, CSO Blue Hall, Centre for Fine Arts of Brussels gibi dünyanın önemli sahnelerinde konserler verdi. Genç sanatçı, müziğin herhangi bir sosyal, ekonomik, kültürel ve fiziksel sınırın ötesine geçme gücüne inanıyor ve ilhamını buradan aldığını söylüyor.

Genç piyanist İlyun Bürkev'den Almanya'ya 100. yıl çıkarmasıGenç piyanist İlyun Bürkev’den Almanya’ya 100. yıl çıkarması

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler