Ceviz Ağacı filmine Fransa’dan ödül

Yönetmen Faysal Soysal'ın 'Ceviz Ağacı' isimli yeni filmi, Fransa'daki Brittany Uluslararası Film Festivali'nden ödülle döndü. Soysal'ın dünya sineması seçkisinde yer alan filmi "En İyi Senaryo" ödülünü kazandı.

Kültür Sanat 9 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ceviz Ağacı filmi, Fransa'dan ödülle döndü.

Faysal Soysal’ın yeni filmi ‘Ceviz Ağacı’ Fransa’dan ödülle döndü. Brittany Film Festivali’nde yarışan yapım, En İyi Senaryo ödülü kazandı. Bu, filmin ulusal ve uluslararası platformda kazandığı ilk ödül değil. Bugüne kadar yer aldığı festivallerde 24 ayrı ödül kazanan film, başrol oyuncusu Serdar Orçin’e yurt içinde ve dışında üç kez En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandırırken, geçen mayıs ayında İspanya’da düzenlenen Spain Film Connect Festivalinde de En İyi Uluslararası Film ödülünü kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT’den ortak yapım desteği alan Faysal Soysal’ın yeni filmi ‘Ceviz Ağacı’, İran’da faaliyet gösteren Farabi Sinema Vakfının desteklediği ilk Türk-İran ortak yapımı olma özelliği de taşıyor.

Geleneksel yapının sıkı sıkıya korunduğu bir kasabada yaşayan edebiyat öğretmeni Hayati’nin yaşam hikayesine odaklanan film, Türkiye’nin en karanlık günlerine odaklanıyor. 1980 Darbesi sonrası insanların yaşadığı travmalara ve kadın cinayetlerine ışık tutuyor.  ‘Ceviz Ağacı’ filminin oyuncu kadrosu da dikkat çekiyor. Hayati, yazma yeteneği körelirken evliliği de çökmekte olan bir yazardır. Annesinin bahçesindeki kurumuş ceviz ağacını diriltmeyi takıntı haline getirmiştir. Babasının ölüm sebebini ve geçmişi kurcaladıkça yalnızlığı daha da derinleşir. Hayati, annesinin ölümü ve karısının başkasıyla kaçışından sonra kontrolü kaybeder. Evinde çıkan yangından sonra kasabayı terk eder. Birkaç gün sonra, polis gölde yanmış bir kadın cesedi bulur. Hayati karısını öldürmekle suçlanır. Masum olmasına rağmen iddiaları kabul eder.

Faysal Soysal’ın yönettiği ‘Ceviz Ağacı’nın başrollerinde Serdar Orçin, Sezin Akbaşoğulları, Kübra Kip, Mert Yavuzcan, Şebnem Dilligil, Murat Mahmut Yazıcıoğlu ve Rıza Akın yer alıyor.

Türkiye, isyanının ve efkarının sesini kaybetti: Erkin Baba bu dünyadan göçtüTürkiye, isyanının ve efkarının sesini kaybetti: Erkin Baba bu dünyadan göçtü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.