Cinsel saldırıyla suçlanan Neil Gaiman’ın bir projesi daha durduruldu

Neil Gaiman'a yönelik cinsel saldırı iddialarının ardından Disney, 'Mezarlık Kitabı/The Graveyard Book' film uyarlamasını durdurdu. Marc Forster'ın yöneteceği film iddialar ve diğer etkenler nedeniyle geliştirme sürecinde duraklatıldı.

Kültür Sanat 9 Eylül 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Neil Gaiman

Disney, şirketi yazar Neil Gaiman’a yöneltilen cinsel saldırı iddialarının ardından ‘Mezarlık Kitabı/The Graveyard Book’ uyarlamasını durdurdu. Yönetmenliğini Marc Forster’ın üstlendiği film tamamen rafa kaldırılmadı, ancak Gaiman hakkındaki iddialar dahil çeşitli sebeplerle geliştirilmesini askıya aldı. Karar için “mevcut iddialar da dahil olmak üzere birçok faktör filmin askıya alınma kararında etkili oldu” dendi.

Durdurulan ikinci proje

Böylece Gaiman’ın durdurulan proje sayısı iki oldu. 31 Ağustos tarihinde Gaiman’ın ‘The Sandman’ evreni spin-off projesinin yeni sezonu Netflix tarafından iptal edilmişti. 2008’de yayımlanan ‘Mezarlık Kitabı’ ailesinin öldürülmesinin ardından mezarlık hayaletleri tarafından büyütülen genç bir çocuğun hikâyesini anlatıyor. Filmin uyarlaması henüz ön prodüksiyona girmemişti ve açıklanmış bir oyuncu kadrosu yoktu. Gaiman’ın filmle bir ilgisi de bulunmuyordu.

Tortoise Media’nın 3 Temmuz tarihli haberine göre Neil Gaiman 2003 yılında “K” olarak anılan 18 yaşındaki bir kadına ve 2022’de Scarlett isimli 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmıştı. Scarlett de Gaiman’ın Yeni Zelanda’daki evinde banyoda kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu, çocuğunun dadısı olarak çalıştığını iddia ediyor. Diğer kadın K. ise Gaiman’la 2003 yılında 18 yaşındayken Florida’da bir kitap imza töreninde tanıştığını söylüyor. Gaiman ile 20 yaşındayken ve o 40’lı yaşlarının ortalarındayken romantik bir ilişkiye girdiğini, ancak ilişkinin “ne istediği ne de zevk aldığı” sert ve acı verici seks içerdiğini iddia ediyor. Gaiman, K.’ya yasa dışı davranışı olduğu iddiasını reddetmişti.

George R.R. Martin 'House of the Dragon'un ikinci sezon yanlışlarını yazacakGeorge R.R. Martin ‘House of the Dragon’un ikinci sezon yanlışlarını yazacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.