Ramazan ayının en popüler yemeği lahmacun oldu
Contemporary İstanbul dünyanın dört bir yanından galerileri ağırladığı sanat gelerilerinin yanı sıra panellerle de profesyonelleri ağırlıyor. Contemporary İstanbul'un partneri Trendyol, fuar kapsamında ‘Dijital Çağda Ulaşılabilir Sanat’ başlıklı bir panel gerçekleştirdi.
Tersane İstanbul’da gerçekleşen Contemporary İstanbul ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Dünyanın dört bir yanından galerilerin eserleriyle katıldığı fuarın bu yılda yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Bu yıl 18.si düzenlenen fuar, aynı zamanda panellere de ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri de dün sanatseverler ve profesyonlleri ağırladı.
Contemporary İstanbul’un partneri Trendyol, fuar kapsamında sanatseverler ile bir araya gelerek ‘Dijital Çağda Ulaşılabilir Sanat’ başlıklı bir panel gerçekleştirdi. Sabancı Üniversitesi Araştırma Görevlisi Yeşim Uygur’un moderatörlüğünde gerçekleşen panelin konuşmacıları Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, sanatçı Ardan Özmenoğlu ve sanatçı Ekrem Yalçındağ oldu.
Contemporary İstanbul kapsamında gerçekleşen panelde konuşan Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, “Trendyol’un günlük ziyaretçi sayısı 15 milyonun üstünde. Bunun üzerine sosyal medya hesaplarının izlenmelerini de koyarsak ciddi bir kitleye ulaşma şansı anlamına geliyor. Zaman ve mekândan bağımsız olarak farklı kitlelere ulaşıyoruz. Biz sahip olduğumuz etkimizi sosyal faydaya dönüştürdüğümüzde de ciddi bir çarpan etkisi yaratabiliyoruz. Bir teknoloji şirketi olduğumuz için topluma en önemli katkı sağlayabileceğimiz alanlardan biri dijital uçurumun hayatın her alanında kapatılması olarak görüyoruz. Trendyol’un sanatı her an ve herkes için ‘ulaşılabilir’ ve ‘erişilebilir’ kılmayı hedefiyle hayata geçirdik. Bugün çağdaş sanatın Türkiye’deki ve dünyadaki önemli platformlarından biri olan Contemporary İstanbul’un partnerleri arasında olduğumuz için çok gururluyuz. Bugün burada olmak bile bizim için bir hayaldi. Sanatçılarımıza iyi ki varsınız demek istiyoruz. Onlardan aldığımız cesaretle bugün buradayız. Daha çok sanatçımız platformda yerini alacak. Ne kadar genç sanatçıyla geniş kitlelere ulaşabilirsek biz o kadar mutlu oluruz. Kayseri’deki bir sanatçı eserini şu an İstanbul’daki bir sanatseverle buluşturabiliyor. Bu durumdan dolayı çok mutluyuz” dedi.
Türk çağdaş sanatının önemli temsilcilerinden Ekrem Yalçındağ, “Trendyol genç sanatçıları pandemi döneminde mutlu etti ve sanatı ulaştırabilmeleri için çok değerli bir girişimde bulundu. Trendyol için yaptığım “Infinity” adlı limitli edisyon çalışması çok güzel bir çalışma oldu ve yaygınlaşması çok önemliydi. İnsanların orijinal sanat eserine ulaşmalarına katkıda bulunulduğu için mutluluk duyuyoruz. Sanatın daha fazla yaygınlaşması için edisyonlara başvurduk küçük bütçelerle insanlar sanat eseri almaya başladı. Trendyol ile olan çalışmanın sonucundan çok memnunum. Trendyol’un sanatta olması önemli çünkü çok doğru markalara yatırım yapıyor. Bunların en başında da Kadın Voleybol Milli Takımımız geliyor” dedi.
Öte yandan 18. Contemporary İstanbul’da Trendyol Sanat’ın katkıları ile multidisipliner sanatçı, müzisyen ve araştırmacı Memo Akten’in büyük ölçekli video ve ses enstalasyonu “Deep Meditations: A brief history of almost everything in 60 minutes” eseri de Türkiye’de ilk kez ziyaretçilerle buluştu.