Doğanın özgür kanatlarını ‘Fark Et’

Kuş gözlemcisi Onur Salkım çektiği fotoğraflarla "kafanızı kaldırın, göğe bakın ve fark edin" diyor. Salkım'ın 'Fark et: Doğanın Özgür Kanatları' isimli fotoğraf sergisi nisan ayında İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi'nde açıldı.

Kültür Sanat 9 Mayıs 2024
Fotoğraflar: Onur Salkım/Instagram.

Günlük hayatta en sık karşılaştığımız ve belki de fark etmediğimiz canlıların başında kuşlar geliyor. Türkiye coğrafi konumuyla kuşlar için önemli bir göç rotası. Kuş gözlemcisi Onur Salkım da çektiği fotoğraflarla “kafanızı kaldırın, göğe bakın ve fark edin” diyor.

Salkım’ın ‘Fark et: Doğanın özgür kanatları’ isimli fotoğraf sergisi nisan ayında İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergide başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çeşitli noktalarında doğal ortamlarında çekilmiş 30 fotoğraf ve kuş türlerine dair bilgilendirme notları yer alıyor. Ayrıca kentleşme, tarım ve avcılık gibi konularda sosyal mesajlar da veriliyor.

Seramik sanatçısı Nur Salkım’ın küratörlüğünü üstlendiği sergide kuşların yaşadığı doğal ortamlar da kuşların yaşam alanlarını daha yakından tanımak isteyen ziyaretçilere farklı bir bakış açısı sunuyor.

Serginin küratörlüğünü seramik sanatçısı Nur Salkım üstleniyor.

Onur Salkım aynı dünyayı paylaştığımız eşsiz güzelliklere dikkati çekmek ve onların yaşam alanlarının önemini vurgulamak istediklerini söylüyor:

“Her yıl milyarlarca göçmen kuş mevsimlerle değişen zamanın döngüsüne kanat çırparken kimi yanı başımızda bir parkta kimi evimizin, iş yerimizin bahçesinde, kimi ise gözden uzak açık tarım arazilerinde kendine kışı/yazı geçireceği bir yer arıyor. Ülkemiz coğrafi konumu itibarıyla kuşlar için önemli bir göç rotası üstünde ve bugüne kadar kayıt altına alınmış yerleşik ve göçmen toplam 500 farklı türe ev sahipliği yaptı. Küresel ısınma ve kentleşmenin baskısı altında yaşam alanları günden güne daralan bu özgür ruhlar her şeye rağmen yaşam mücadelesini istikrarla sürdürmekte. Peki bizler yanı başımızdan gelip geçen bu güzelliklerin ne kadar farkındayız?”

Sergi 29 Mayıs’a kadar ziyarete açık.

100 Yılın 100 Sinema Eseri yapay zekayla sergi oldu100 Yılın 100 Sinema Eseri yapay zekayla sergi oldu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler