Hollywood’da dev birleşme: Paramount ve Skydance’ten 28 milyar dolarlık ortaklık

Hollywood'un dev yapım şirketlerinden Paramount Global, bağımsız film stüdyosu Skydance ile birleşmeyi kabul etti. Bu birleşmenin toplam parasal değeri ise 28 milyar dolar. Ortaya yeni bir medya ve online video servisi devi çıktı.

Ekonomi 10 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Hollywood’un dev yapım şirketlerinden Paramount Global bağımsız film stüdyosu Skydance ile birleşmeyi kabul etti. ‘Baba’, ‘Titanik’ ve ‘Tiffany’de Kahvaltı’ gibi klasik filmlerin arkasındaki yapım şirketi olan Paramount ile Skydance’in birleşmesinin toplam parasal değeri 28 milyar dolar. Hollywood’un dev şirketi aynı zamanda CBS televizyon ağının ve MTV, Nickelodeon ve İngiliz Channel 5 gibi kanalların da sahibi.

Skydance’i Larry Ellison’ın oğlu kurmuştu

Skydance birleşme anlaşmasının bir parçası olarak yeni şirkete 8 milyar dolar yatırım yapmayı kabul etti. Skydance, Paramount’un oy hakkına sahip hisselerinin yaklaşık yüzde 80’ini elinde bulunduran sinema işletmecisi National Amusements’ı satın almak için 2.4 milyar dolar daha ödeyecek.

Yapım grubu Skydance teknoloji devi Oracle’ı kuran Larry Ellison’ın oğlu David Ellison tarafından yönetiliyor. Bir süre önce ABD’li medya şirketi National Amusements’ı da satın alan Skydance, Paramount ile birleşerek piyasadaki gücünü daha da artırdı.

Nino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtıNino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler