Akıllı baston üreten Türk şirketine İngiltere’de kraliyet ödülü
İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu (BBFC) yapay zeka yardımıyla sinema ve dizi yapımlarını sınıflandıracak. Böylece küfür kullanımı, tehlikeli davranışlar, seks ve şiddet gibi içeriğe dair sorunlu olabilecek alanları tanımlamak ve etiketlemek için bir artırılmış gerçeklik modeli kullanılacak.
İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu (BBFC) yapay zekadan yardım alacak. Sinema yapımlarının yaşlara göre sınıflandırılması bundan böyle yapay zekaya emanet olacak. İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu’nun (BBFC) yükü hafifletmek için yapay zekaya başvurması şaşırtıcı değil. Amazon’un bulut bilişim bölümüyle yapılan yeni bir ortaklık, bir filmi veya diğer video içeriklerini sınıflandırırken zamandan da tasarruf edecek.
İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu (BBFC), küfür kullanımı, tehlikeli davranışlar, seks ve şiddet gibi içeriğe dair sorunlu olabilecek alanları tanımlamak ve etiketlemek için bir artırılmış gerçeklik modelini kullanmayı amaçlıyor. Kurul, yapay zeka sisteminin, yakın zamanda işe alınan dört kişiyle birlikte profesyonel uyum görevlilerinin işini ortadan kaldırmayı amaçlamadığı konusunda ısrar ediyor. Bunun yerine, gerekli iş miktarını azaltarak zamandan tasarruf sağladığını vurguluyor.
Kurul başkanı David Austin yaptığı açıklamada “Son birkaç yılda çevrimiçi içeriğin katlanarak büyümesiyle birlikte, sunduğumuz rehberliği aileler için daha da faydalı hale getirerek hizmetimizi iyileştirmek için bu yeni ürünlere yatırım yapıyoruz. Henüz başlangıç aşamasında olmasına rağmen bu projenin gelecekte sınıflandırma maliyetini düşürerek sektörün geneline katma değer sağlayacağından eminiz” dedi.
Austin’in iyimser açıklamasına otoriteler belli oranda katılmakta. Sınıflandırma sisteminin kötü dil gibi bazı yönlerini otomatikleştirmek oldukça kolay. Çıplaklık gibi diğerleri ise son yıllarda yapay görme teknolojisinin ilerlemesiyle daha mümkün hale geldi. Ancak tehlikeli davranışlar ya da cinsel şiddet gibi bazı kategorilerde yapay zekanın neler yapabileceği de merak konusu.