İngiliz oyuncu Tom Wilkinson hayatını kaybetti

Kariyerine 130’dan fazla sinema ve televizyon filmi sığdıran BAFTA ödüllü Tom Wilkinson 75 yaşında hayatını kaybetti. İngiliz oyuncu ‘The Full Monty’, ‘Büyük Budapeşte Oteli’, ‘Batman Başlıyor’ ve ‘Aşık Shakespeare’ gibi yapımlarda rol almıştı.

Kültür Sanat 1 Ocak 2023
Bu haber 2 yıl önce yayınlandı

‘The Full Monty’ ,‘Büyük Budapeşte Oteli’, ‘Batman Başlıyor’ ve ‘Aşık Shakespeare’ gibi yapımlarda rol alan İngiliz aktör Tom Wilkinson 75 yaşında hayatını kaybetti.

Kariyerine toplam altı BAFTA adaylığının yanı sıra iki Oscar adaylığı sığdıran oyuncunun ölüm haberini menajeri duyurdu: “Tom Wilkinson’ın ailesi oyuncunun 30 Aralık’ta evde aniden öldüğünü büyük bir üzüntüyle duyuruyor. Ölüm anında eşi ve ailesi de sanatçının yanındaydı. Aile şu anda tüm sevenlerinden mahremiyet istiyor.”

Soldan sağa: 1997 tarihli ‘The Full Monty’ filminin oyuncuları Wim Snape, Mark Addy, Robert Carlyle, Steve Huison ve Tom Wilkinson.

Wilkinson’ın belki de en bilinen rolü tamamı erkeklerden oluşan bir striptiz gösterisi düzenleyen Sheffield’li bir grup işsiz çelik işçisini konu alan 1997 yapımı komedi ‘The Full Monty’ filmindeki Gerald Arthur Cooper idi. Oyuncu bu performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında BAFTA ödülü aldı. Oyuncu kariyerinin en meşhur rollerinden birini 26 yıl sonra Disney+ yayını için tekrar canlandırmıştı.

George Clooney (solda) ve Tom Wilkinson 11 Ocak 2008’de katıldıkları bir ödül töreninde.

Zarafet timsaliydi

Wilkinson 130’dan fazla sinema ve televizyon filminde yer aldı. Kariyerinin bir diğer öne çıkan performansı ise George Clooney’nin başrol oynadığı 2007 tarihli ‘Michael Clayton’ filmiydi. Clooney rol arkadaşı Wilkinson’un ölümünün ardından Variety Dergisi’ne demeç vererek oyuncuyu “zarafet timsali” olarak tanımladı, “Tom her projeyi daha iyi hale getirdi. Her oyuncuyu daha iyi yaptı. O zarafetin timsaliydi ve hepimiz onu çok özleyeceğiz” dedi.

Wilkinson ‘Yatak Odasında/ In The Bedroom’ filmiyle iki kez Oscar’a aday olmuştu. Filmdeki rol arkadaşı Sissy Spacek “O parlak bir aktör ve çok sevimli bir adamdı. Birlikte çalışıp harika zaman geçirdik” sözleriyle meslektaşına veda etti. 75 yaşındaki oyuncu genç kuşağı da yakalamayı başarmış, fantastik film severlerin gönlüne özellikle ‘Batman Begins/Batman Başlıyor’ filmindeki Carmine Falcone rolüyle yerleşmişti.

'Parazit' filminin oyuncusu Lee Sun-kyun 48 yaşında hayatını kaybetti‘Parazit’ filminin oyuncusu Lee Sun-kyun 48 yaşında hayatını kaybetti

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler