İsrail’i eleştirdi, ödülünden oldu

İsrail'i eleştirenlere yönelik yaptırımlar devam ediyor. Almanya'da Bochum Belediyesi, yazar Sharon Dodua Otoo'ya Peter Weiss Ödülü bverilmesi kararının, İsrail'e boykotu desteklediği gerekçesiyle askıya alındığını açıkladı.

Kültür Sanat 30 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İsrail’in Gazze’ye saldırıları insanlık dramına dönüşürken bu konudaki eleştiriler de cezasız kalmıyor. Yaklaşık iki aydır devam eden saldırıları eleştiren sanatçıların sergileri, konserleri veya söyleşileri iptal edilirken ödülleri de geri alınıyor. Bunun son örneği Almanya’nın Bochum kentinde yaşandı. Bochum Belediyesi tarafından verilen Peter Weiss Ödülü’ne bu yıl Sharon Dodua Otoo lâyık görülmüştü. Ancak İngiliz yazar İsrail’i Gazze’ye saldırılarından ötürü eleştirince Bochum Belediyesi ödülü vermekten vazgeçti.

Bochum Belediyesi’ne göre İsrail eleştirilemez

10 Kasım’da yapılan oylamada bu yıl ödülün yazar Sharon Dodua Otoo’ya verilmesini kararlaştıran Bochum Belediyesi ödül sahibinin İsrail’e karşı boykot ve yaptırım çağrısında bulunan bir kampanyaya destek verdiğinin iddia edilmesi üzerine açıklama yapıp iddiaların araştırıldığını belirtti. İnceleme sonrası Bochum Belediyesi Peter Weiss Ödülü’nü İngiliz yazardan geri aldığını açıkladı.

İsrail’e böyle tavır takınan birine ödül verilemeyeceğini savunan Bochum Belediyesi kararını kamuoyuna normal şartlarda 10 Mart 2024’te düzenleneceği açıklanan törenden önce duyurdu. Bir süredir Almanya’da yaşayan yazar Sharon Dodua Otoo kararla ilgili açıklama yapmadı. Yazar 2016’da Ingeborg Bachmann Ödülü de kazanmıştı. Londra doğumlu 51 yaşındaki yazarın Türkçe’ye çevrilmiş bir romanı yok.

'Çığlık' filminden kovulan Melissa Barrera: Sessizlik seçenek değil‘Çığlık’ filminden kovulan Melissa Barrera: Sessizlik seçenek değil

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler