Müze Gazhane Kıbrıs Harekâtı’nın 50. yılı etkinliklerine bekliyor

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yılı sergi ve bir dizi etkinlikle İstanbul'daki Müze Gazhane’de kutlanıyor. Kutlama kapsamında açılan sergide İBB Atatürk Kitaplığı’nın arşivinden fotoğraflar ve belgeler yer alıyor.

Kültür Sanat 22 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yarım asrı geride bırakan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yılı için Müze Gazhane’de tören ve etkinlikler var. 20 Temmuz 1974’te Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Barış Harekâtı’nın 50. yılına ithaf edilen sergi ve bir dizi etkinlik Müze Gazhane’de ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. Yıl Anma Etkinliklerinde İBB Miras ve İBB Kültür’ün katkılarıyla Müze Gazhane’de İBB Koleksiyonu sergisi, İBB Atatürk Kitaplığı’nın arşivinden fotoğraf ve belgeler de ziyaretçilerle buluşacak.

20 Temmuz Cumartesi akşamı saat açılan sergide yüzü aşkın fotoğrafın yanı sıra havadan atılan el bildirileri ve bir hatıra albümü de izleyicilerle buluşuyor. Tarihî bağları güçlendirmeyi, geçmişte inşa edilen barış ve dostluğun hafızasını yinelemeyi amaçlayan sergi Kıbrıs Barış Harekâtı’nın öncesini, harekât esnasını ve sonrasını kayıt altına alan, Türk askerlerinin ve Kıbrıslı Türklerin adadaki yaşantılarına tanıklık eden bir deneyim sunacak.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. Yılında İBB Koleksiyonu sergisiyle paralel düzenlenen etkinliklerde 22 Temmuz Pazartesi akşamı saat 20.00’de moderatörlüğünü Namık Sinan Turan’ın üstlendiği Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. Yılı: İlber Ortaylı ile Kıbrıs Tarihi ve 25 Temmuz Perşembe akşamı saat 20.00’de Güven Gürkan Öztan’ın moderatörlüğündeki Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. Yılı: Bir Dönem Tanığı Onur Öymen söyleşileri Müze Gazhane’de İstanbulluları ağırlayacak.

Lucien Arkas: 'İddialıyım, İzmir deyince sanat da var desinler'Lucien Arkas: ‘İddialıyım, İzmir deyince sanat da var desinler’

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.