Metin Akdülger ve Ethem Onur Bilgiç Joker’e fes giydirdi

Joker oyuncu ve yazar Metin Akdülger'in elinde farklı bir kimliğe büründü. Türkiye’de geçen bu yeni Joker hikâyesinde çizer Ethem Onur Bilgiç'in de imzası var. Yeni kitabın lansmanında ikili bir araya gelip soruları yanıtladı.

Kültür Sanat 8 Ekim 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Çizer Ethem Onur Bilgiç ve Metin Akdülger

Dünya Joker’i geçen hafta gösterime giren devam filmi ‘İkili Delilik’ nedeniyle konuşuyor. Filme dair tartışmalar devam ederken Joker’in Türkiye’de geçen hikâyesi okurla buluştu. Üstelik hikâyenin yazarı da çizeri de Türkiye’de alanında önde gelen isimler. Oyuncu Metin Akdülger’in yazdığı yeni Joker hikâyesini illüstratör Ethem Onur Bilgiç çizdi.

‘Çizgi romanın bizim ülkemizde etkisi çok büyük’

‘Joker: The World’ kitabının tanıtımı için konuşan Metin Akdülger “Çizgi roman bence çok özgürleştirici bir yazı formu. İki karenin içerisinde, ardışık karelerin arasındaki kareleri kendi kafanızda oluşturuyorsunuz ve bence bu hayal gücünü de okuma sevgisini de oldukça pekiştiriyor. Çizgi romanın bizim ülkemizde etkisinin çok büyük ve çok güzel şeylere sebep olabileceğine inanıyorum” dedi.

Çizgi romanın hazırlanma süreci ve detayları üzerine konuşan Akdülger “Yaklaşık bir yıl önce bu projeyi düşünmeye başladık. Dünyanın 13 farklı yerinden çeşitli ülkelerden yazarlar ve çizerler kendi ülkelerinin ruhunu hikayelerine yansıtarak bu derleme kitabı oluşturdu. Ben de Türkiye hikayesini yazdım. Okurun beklemediği birçok ters köşeyle sıra dışı bir okuma deneyimiyle karşılaşacağını söyleyebilirim. Başta fes takan bir Joker karakterini görmek bazılarını itecek, bazılarını çekecek ama buradan çıkacak tartışma ‘Joker: The World’ hikayesine yarayacak. Hem çizgi roman severler hem de bu dünyaya yeni adım atacak okuyucular için ilginç olacağını düşünüyoruz. Umarım bu farklı deneyimi severler” dedi.

‘Joker’i Karaköy’e getirmek heyecan vericiydi’

Joker’i çizen Ethem Onur Bilgiç ise proje süreci hakkında “Daha önce ‘Batman: The World’ü de ben çizmiştim, bu yüzden sürecin nasıl gideceğine belirli bir fikrim vardı. Ancak üretim sürecinde zorluk olduğunu söyleyebilirim çünkü Joker’i olağanın dışında, 1800’lerin sonundaki Osmanlı dünyasında resmetmem gerekiyordu. Bunun tasarım aşaması da biraz meşakkatli geçti ama aynı zamanda zorlayıcı olduğu kadar eğlenceliydi de. Joker’i o dönemin İstanbul’una, Karaköy’e getirmek heyecan vericiydi. Karaköy benim yakından bildiğim bir yer, Fındıklı’da okuduğum için o bölgeye aşinayım. Ama 1800’lerin sonunda Karaköy nasıl görünüyordu sorusuna cevap bulmak için kütüphanelere gittim, kaynakları inceleyip bu konuda detaylı bir araştırma yaptım” dedi.

Acele kahraman aranıyor!Acele kahraman aranıyor!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.