Neil Gaiman’a göre Doctor Who seyircisi olmak, yazmaktan daha keyifli

Yazar Neil Gaiman tam anlamıyla bir 'Doctor Who' hayranı. Hatta yazarlık kariyerine başladıktan sonra 2010'lu yıllarda iki özel bölümü de kaleme almıştı. Peki Gaiman, yeni Doktor'u ile geri dönmeye hazırlanan diziye yazar olarak dönebilir mi? "Bilmiyorum ama seyirci olmak daha keyifli" diyor.

Kültür Sanat 3 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Gaiman, 'Doctor Who' izleyicisi olmaktan memnun.

BBC yapımı bilim kurgu dizisi ‘Doctor Who’, bir diziden çok daha fazlası, İngiliz popüler kültürünün önemli bir parçası. Tarihi de çok eskiye uzanıyor. Seri, orijinal akışında 1963 – 1989 yılları arasında devam ettikten sonra 1996 yılında bir televizyon filmi olarak geri döndü. 2005 yılında ise son sürümüyle seyircilerin karşısına çıkmaya devam etti.

Yazar Neil Gaiman da serinin hayranlarından biri. Yazarlık kariyeri başlamadan önce seriyi ilgiyle izleyen Gaiman bir o kadar da şanslı. Zira çok sevdiği ‘Doctor Who’ evrenine yazar olarak da dahil oldu. Gaiman, dizinin 2010’ların başında yayınlanan iki bölümünü yazdı Gaiman, Matt Smith’in Doktor rolünde olduğu seride ‘The Doctor’s Wife’ ve ‘Nightmare in Silver’ bölümlerini kaleme almış, ayrıca bir DVD özel bölümü de yazmıştı.

Yeni Doktor Ncuti Gatwa ve Ruby Sunday rolünde, Millie Gibson. Fotoğraf: Disney

Seyirci olmak daha heyecan verici

15. Doktor’un Ncuti Gatwa olduğu ‘Doctor Who’nun yeni bölümleri merakla bekleniyor. Zira serinin yeni bölümleri bazı tanıdık simaların da geri dönüşü anlamına gelecek. 14. sezon için geri dönen yapımcı-senarist Russel T. Davies’in sürpriz dönüşüyle birlikte serinin hayranları acaba Gaiman da bir sürpriz yapar ve döner mi diye merak ediyor.  Gaiman da bu soruyu yanıtsız bırakmadı. Tumblr’daki bir hayranının sorusuna cevap vererek, Doctor Who için başka bir bölüm yazıp yazmayacağı konusunda belirsiz olduğunu, ancak geri dönmemek için iyi bir nedeni olduğunu söyledi: ‘Bilmiyorum. ‘Doctor Who’ izleyicisi olmayı seviyorum. Dizinin geleceği hakkında hiçbir şey bilmediğim için gerçekten heyecanlanıyorum.”

Dizi, Kasım 2023’te yayınlanacak üç özel bölümle izleyicilerle buluşacak.

Savcı: Kevin Spacey erkekleri avlayan bir zorbaSavcı: Kevin Spacey erkekleri avlayan bir zorba

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler