Nicolas Cage: Beni ‘Pig’ filmiyle hatırlayın!

Nicolas Cage New Yorker'la söyleşisinde "Daha önce hiç Nicolas Cage filmi izlemediyseniz hangisini seyretmelisiniz" sorusunu "Pig" diye cevap verdi. 120'den fazla filmde rol alan Cage'in seçimi birçok insana şaşırtıcı geldi!

Kültür Sanat 11 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Hollywood’un usta oyuncusu Nicolas Cage New Yorker dergisinin sorduğu soruya verdiği cevapla şaşırttı. Oyuncu New Yorker’ın yönelttiği “Daha önce hiç Nicolas Cage filmi izlemediyseniz hangisini seyretmelisiniz” sorusuna 2021 yapımı ‘Pig’ cevabını verdi.

‘Trajedi bir noktada hepimizi vuracak’

Sinema serüvenine ilk olarak 1983 yapımlı ‘Vally Girl’ ile başlayan Cage 1996 yılında ‘Elveda Las Vegas / Leaving Las Vegas’ filmiyle Oscar kazanmıştı. 2021 yılında ise Michael Sarnoski yapımı ‘Pig’ adlı dramda bir zamanlar ünlü bir şef olan ve çok sevdiği domuzunu çalan hırsızların peşine düşen umutsuz bir münzeviyi canlandırmıştı.

Nicolas Cage “Pig”i tercih etme nedenini filmde işlenen derin insanlık hali ve trajedinin evrenselliği ile açıkladı: “Pig insanların bir şeyler çıkarabileceğini düşündüğüm bir film, çünkü trajedi bir noktada hepimizi vuracak. Bu sadece an meselesi.”

Cage bu filmdeki rolünün geçmişte canlandırdığı yüksek enerjili ve abartılı karakterlerin aksine daha sakin ve nazik bir yönünü ortaya koyduğunu da söyledi. Cage 1987 yapımı ‘Ay Çarpması / Moonstruck’, 1988 tarihli ‘Vampire’s Kiss’, 1995’te John Travolta’yla birlikte oynadığı Yüz Yüze /Face/Off’ ve 2002 yapımı ‘Tersyüz /Adaptation’, ‘Savaş Tanrısı / Lord of War’, ‘Melekler Şehri /  City of Angels’ gibi filmleriyle biliniyor.

Cage’in tercihi birey olarak kendi kişisel değişimini de vurguluyor. Usta oyuncu “Evet… Bence oyunculuk artık, en azından benim için, daha ilginç ve daha kişisel” diyerek kariyerinin bu yeni döneminin kendisi için daha anlamlı olduğunu söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.