‘Oliver Colman olsaydım çok daha fazla kazanırdım’

Oscar ödüllü Oliva Colman film ve televizyon endüstrisinde yaşadığı ücret eşitsizlikleri hakkında konuştu: "Çok iyi farkındayım ki eğer Oliver Colman olsaydım şu ankinden çok daha fazla kazanırdım."

Kültür Sanat 25 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Colman, eğer bir erkek olsaydı çok daha fazla para kazanacağını söylüyor.

Hollywood uzun süredir ücret eşitliği problemiyle uğraşıyor. Kadın oyuncular her fırsatta erkek meslektaşlarına göre daha az paralar kazandıklarını söyleyip bu konuya dikkat çekiyor.

Ücret eşitsizliği konusunda isyan eden son isim Oscar ödüllü oyuncu Oliva Colman oldu. Christiane Amanpour’un CNN’de yayınlanan programına konuk olan oyuncu, film ve televizyon endüstrisinde deneyimlediği ücret eşitsizlikleri hakkında konuştu, erkek olsaydı çok daha fazla para kazanacağını söyledi. Colman sektörün bu eşitsizlik konusunda hala aynı bahanelere sığındığına da dikkat çekti:

“Erkek oyuncular daha çok kazanıyor. Eskiden onların izleyicileri yapımlara daha fazla çektiği söylenirdi. Bu elbette doğru bir bahane değil ama hala kadınlara erkek meslektaşları kadar çok ödememek için bunu bir neden olarak kullanmayı seviyorlar.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CNN (@cnn)

Amanpour ‘Sarayın Gözdesi/ The Favorite’, ‘Karanlık Kız, ‘The Lobster’ gibi filmlerde  ve ‘The Crown’, ‘Broadchurch’ ve ‘Hearstopper’ gibi televizyon dizilerinde rol alarak endüstride birçok ödül kazanan Colman’a ücret eşitsizliği yaşayıp yaşamadığını sorduğunda Colman “Çok iyi farkındayım ki eğer Oliver Colman olsaydım şu ankinden çok daha fazla kazanırdım” yanıtı verdi.

Willem Dafoe da Hollywood Şöhretler Kaldırımı’ndaWillem Dafoe da Hollywood Şöhretler Kaldırımı’nda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.