‘Tanrı Kent’te savaş zamanı!

2000'li yılların sinema klasiği 'Tanrı Kent' bu kez bir dizi olarak ekranlara geliyor. Altı bölümlük 'Tanrı Kent: Savaş Devam Ediyor', filmde olduğu gibi Rio de Janeiro'nun kenar mahallelerinin hikayesini anlatacak. Dizi BluTV'de yayınlanacak.

Kültür Sanat 27 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
'Tanrı Kent' filmi yayınlandığı dönemde festivallerden ödül ve büyük beğeniyle ayrılmıştı.

Paulo Lins’in 1997 tarihli aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan ‘Tanrı Kent / City of God’in devamı ‘Tanrı Kent: Savaş Devam Ediyor’ adıyla altı bölümlük dizi oldu. 26 Ağustos’ta BluTV’de izleyiciyle buluşacak dizinin fragmanı da yayınlandı. Prömiyerini 2002 yılında Cannes Film Festivali’nde yapan ‘Tanrı Kent’, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo başta olmak üzere dört dalda Oscar’a aday olmuştu. Fernando Meireles’in yönettiği ‘Tanrı Kent’ başta BAFTA olmak üzere 49 ödüle lâyık görüldü.

‘Tanrı Kent’ yeniden tartışmalı hale geliyor

Filmden kesitlerle geçmişe dönüşler yaparak anıları ve kahramanların duygusal hatıralarını yeniden inşa edecek olan ‘Tanrı Kent: Savaş Devam Ediyor’ yeni üyelerle birlikte dönüyor. Dizi, 2000’li yılların başında genç bir uyuşturucu satıcısının hapishaneden çıktıktan sonra ‘Tanrı Kent’ın yeniden tartışmalı hale gelmesiyle başlıyor. Bölge sakinleri kendilerini uyuşturucu kaçakçıları, milisler ve kamu yetkilileri arasında sıkışmış olarak bulurlar. Bu döngüden kurtulmak ve zalimlerle yüzleşmek için toplumun birleşmesi gerekir.

Merakla beklenen dizinin oyuncu kadrosunda Alexandre Rodrigues, Roberta Rodrigues, Thiago Martins, Sabrina Rosa, Kiko Marques, Edson Oliveira, Andréia Horta, Marcos Palmeira, Eli Ferreira, Luellem de Castro, Jefferson Brasil, Otávio Linhares, Rafael Lozano, Leandro Daniel, Luiz Bertazzo gibi isimler yer alıyor.

Yeni bir evren kurulur biz de yerimizi alırız!Yeni bir evren kurulur biz de yerimizi alırız!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler