Tarihi Yarımada’nın 400 yılına ışık tutan sergi

Haliç kıyısında yer alan ve tam 20 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan Minitürk, özel bir sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. 10 bini aşkın figürün yer aldığı Tarihi Yarımada model sergisi boyutları itibarıyla da bir ilk.

Kültür Sanat 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Miniatürk, tarihin en büyük sergisine ev shaipliği yapmaya başladı.

2003 yılında açılan Miniatürk, tarihinin en büyük sergisine ev sahipliği yapıyor. 1/87 oranında küçültülen Tarihi Yarımada modeli, 10 binden fazla figürü de bir araya getirdi. İBB Kültür AŞ ve ModelPort işbirliğiyle hayata geçirilen sergi UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Tarihi Yarımada’nın son 400 yılına ışık tutuyor. 400 bin metrekarelik bir alanı kaplayan Tarihi Yarımada’nın minyatür halini ziyaretçilere sunan sergiyle Osmanlı döneminin yaşantısına dair pek çok detayı görmek mümkün.

Miniatürk, tarih meraklılarına yepyeni bir kapı aralayacak

16.yüzyılda özel günlerin düzenlendiği At Meydanı’ndan Osmanlı Devleti’nin ilk kurumsal para basım tesisi olan Darphane-i Amire’ye; 200 binden fazla İznik çinisinin süslediği Sultanahmet Camii’nden bir zamanlar fillerin beslendiği rivayet edilen Topkapı Sarayı Fil Bahçesi’ne kadar pek çok detay sergide. Yedi farklı dilde anlatımın seçenek olarak sunulduğu sergide ziyaretçiler, projenin ilk safhasından itibaren gelişim süreçlerine de tanıklık etme fırsatı buluyor.

Benzerleri Hollanda, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde büyük rağbet gören Miniatürk, 2003 yılında kapılarını ziyaretçilerine açmıştı. Doğubeyazıt’taki İshakpaşa Sarayı’ndan Mostar Köprüsü’ne kadar çok geniş bir coğrafyadaki mimari eserlerin minyatürlerine ev sahipliği yaıyor.

Yunanistan, Parthenon için bir minik zafer elde etti, Vatikan’daki heykeller geri geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.