Tiyatro•da ekibinin ilk göz ağrısı ‘Neredeyse Eşittir’ yeniden sahnede

Kumbaracı50'nin ondokuzotuz atölyelerinde bir araya gelen genç oyuncuların yarattığı Tiyatro•da ekibi ilk oyunları 'Neredeyse Eşittir' ile seyircilerle buluşmaya devam ediyor. Oyun bugün saat 20.30'da Kumsaracı50’de sahnelenecek.

Kültür Sanat 20 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
'Neredeyse Eşittir’de Anıl Şafak Kaçar, Aygen Tezcan, Esra Erkuş Dutipek, İsmail Sağır, Murat Altınışık, Selin Kitiş performanslarıyla sahnede.

Tiyatro•da Kumbaracı50’nin ondokuzotuz atölyelerinde bir araya gelen, çeşitli kurumlarda muhtelif zamanlarda oyunculuk eğitimi almış oyunculardan oluşan genç bir ekip. Tiyatro.da ekibi prömiyeri 28 Eylül’de yapılan İsveçli yazar Jonas Hassen Khemiri’nin ‘Neredeyse Eşittir’ oyunuyla seyircilere merhaba demişti.

İsveçli bir anne ve Tunuslu bir babanın oğlu Khemiri’nin Avrupa’da pek çok kez sahnelenen bu oyunu yönetmen, oyuncu ve ışık tasarımcısı İsmail Sağır’ın rejisiyle sahneleniyor. Hasret Güneş’in çevirdiği oyunun yönetmen yardımcılığı görevini Tiyatro•da oyuncusu Anıl Şafak Kaçar üstleniyor. Kostümler Candan Seda Balaban’ın dokunuşlarıyla ekip işi olarak ortaya çıkarken müzikler Onur Kahraman’ın oyuna özgü üretimi, afiş tasarımı ise Tiyatro•da oyuncusu Aycan Kızılkaya’ya ait. Sahnede ise Anıl Şafak Kaçar, Aygen Tezcan, Esra Erkuş Dutipek, İsmail Sağır, Murat Altınışık, Selin Kitiş performans sergiliyor.

‘Neredeyse Eşittir’ prömiyerini 28 Eylül’de Kumbaracı50’de yapmıştı.

Yazıldığı günden bu yana güncelliğini yitirmeyen ve yönetmen, oyuncu ve ışık tasarımcısı İsmail Sağır’ın rejisiyle sahnelenen ‘Neredeyse Eşittir’ oyunu 10 yıl önce yazılmış. Mevcut sisteme dahil olmakla olmamak arasında kalan, dahil olmaya çalışıp sisteme alınmayan veya sistemden dışlanan bir grup insanın hikâyesi üzerinden sistemi eleştiriyor. Oyun kasım ayında oyunculardan birinin askerliği nedeniyle mola almıştı. Şimdi ikinci sezonuyla sahnelenmeye devam edecek.

📌‘Neredeyse Eşittir’ bugün saat 20.30’da Kumsaracı50’de sahnelenecek. Sonraki rotası İzmir olacak. 24 Aralık saat 17.00’de İzmir Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde, 25 Aralık’ta ise saat 20.00’de İzmir Sanat Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak.

KÜNYE
Oyunun Adı: Neredeyse Eşittir
Yazan: Jonas Hassen Khemiri
Çeviren: E. Hasret Güneş
Yöneten: İsmail Sağır
Ses tasarım: Onur Kahraman
Dekor ve Işık Tasarım: İsmail Sağır
Afiş tasarım: Aycan Kızılkaya
Fotoğraflar: Nazlı Tezcan
Oyuncular: Anıl Şafak Kaçar, Aygen Tezcan, Esra Erkuş Dutipek, İsmail Sağır, Murat Altınışık, Selin Kitiş
Yönetmen Yardımcısı: Anıl Şafak Kaçar
Reji Asistanları: Sudenur Günen, Vuslat Parım                                              

Emin Alper, ilk kez tiyatro oyunu yönetecekEmin Alper, ilk kez tiyatro oyunu yönetecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler