Ukraynalılar itiraz etti, Elizabeth Gilbert Rusya’da geçen romanını yayından çekti

'Ye, Dua Et, Sev' kitabının yazarı Elizabeth Gilbert, Ukraynalı okuyucuların Rusya'da geçen bir kitap yazma kararına "öfke, üzüntü, hayal kırıklığı ve acı" ifadeleriyle tepki göstermesi üzerine yeni romanını yayımdan çekme kararı aldı. Yazar tepkileri saygıyla karşıladığını söyledi.

Kültür Sanat 14 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Gilbert, Instagram hesabından bir video açıklaması yaparak kitabın yayın programından çıkarıldığını söyledi.

Filme de uyarlanan ‘Ye, Dua Et, Sev/Eat, Pray, Love’ kitabının yazarı Elizabeth Gilbert, geçen hafta yeni romanını müjdeledi, kitabın 2024’te çıkacağını duyurdu. ‘The Snow Forest’ isimli tarihi roman, okurları 1930’lu yıllara götürerek, dünyadan çekilerek izole ve fark edilmeden yaşayan Rus bir ailenin hikayesini anlatıyor. Ancak muhtemelen bu kitabı okuyamayacağız. En azından Rusya’nın, Ukrayna işgali bitene kadar. Gilbert, Ukraynalı okuyucuların Rusya’da geçen bir kitap yazma kararına “öfke, üzüntü, hayal kırıklığı ve acı” ifadeleriyle tepki göstermesi üzerine yeni romanını yayımdan çekme kararı aldı.

‘İnsanlara daha fazla zarar vermek istemiyorum’

Yazar, Instagram hesabından paylaştığı bir videoyla kitabın yayın programından çıkarıldığını duyurdu. “Ukraynalı okuyucularımdan dünyaya, ne olursa olsun Rusya’da geçen bir kitabın yayınlanmasını tercih ettiğim için öfke, üzüntü, hayal kırıklığı ve acı ifadelerle dolu büyük bir tepki aldım” diyen yazar, tepkilere saygı duyduğunu söyledi. Kitabı yayın programından çıkaran yazar, halihazırda büyük zararlar gören insanlara zarar vermek istemediğini de dile getirdi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, 2014 yılında başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı dahilinde yaşanan anlaşmazlıklar sonrası 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’da “özel bir askerî operasyon” ilan etmesiyle başlamıştı.

Kitapların babası Muzaffer Erdoğdu yaşamını yitirdiKitapların babası Muzaffer Erdoğdu yaşamını yitirdi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler