O bir rekortmendi: 104 yaşında paraşütle atlayan kadın 10 gün sonra hayatını kaybetti

Bu ay paraşütle uçaktan atlayan en yaşlı insan rekorunu kıran Dorothy Hoffner yaşadığı huzurevinde hayatını kaybetti. 

Popüler 12 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Dorothy Hoffner 104 yaşında paraşütle atlayıp bir dünya rekoruna imza attıktan sonra "Yaş sadece bir sayıdır" demişti

Dorothy Hoffner en yaşlı paraşütçü olarak Guiness rekoru kırdıktan 10 gün sonra ABD’nin Şikago şehrinde yaşadığı Brookdale Lake View huzurevinde öldü. The Guardian’ın haberine göre yakın arkadaşı Joe Conant, Hoffner’ın Pazartesi sabahı yatağında bulunduğunu, muhtemelen Pazar gecesi uykusunda öldüğünü açıkladı. Conant Hoffner için “Yorulmak bilmezdi. Zihni açıktı ve enerjikti. Etkinliklere katılır, akşam yemeklerini kaçırmazdı” dedi.

Hoffner, 1 Ekim’de Şikago yakınlarında 4.100 metreden paraşütle atlamış, yere indiğinde tezahürat eden kalabalığa “Yaş sadece bir sayıdır” demişti. Bu ilk atlayışı değildi; 100 yaşında benzer bir atlayış daha gerçekleştirmişti.

Yukarısı harikaydı

Dorothy Hoffner ölmeden 10 gün önce yaptığı atlayışla, Mayıs 2022’de uçaktan paraşütle atlayan 103 yaşındaki İsveçli Linnéa Ingegärd Larsson’ın rekorunu kırmış ancak henüz resmi sertifikasını almamıştı. Rekorun tescillenmesi için belgeleri hazırlamaya başladıklarını söyleyen Joe Conant, “Dorothy rekor kırmak için paraşütle atlamadı. İlk atlayışından o kadar keyif aldığını ve bunu tekrar yapmak istedi” dedi. Hoffner geçen haftaki atlayıştan sonra “Yukarısı harikaydı, daha iyisi olamazdı” diye konuşmuştu.

Hoffner’ın kırk yıldan fazla telefon operatörlüğü yaptı, 43 yıl önce emekli oldu. Tüm ömrünü Şikago’da geçirdi. Hiç evlenmedi, yakın akrabası da yoktu. Önümüzdeki ay huzurevinde anısına bir toplantı düzenlenecek.

’84’ü geçen 104’e ulaşır’ tezinin sırrı bu yüz ifadesinde saklı’84’ü geçen 104’e ulaşır’ tezinin sırrı bu yüz ifadesinde saklı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.