1,5 yaşında organlarıyla iki çocuğa can oldu

İstanbul'da beyin ölümü gerçekleşen 1,5 yaşındaki bebeğin bağışlanan organları iki çocuğa can oldu. Nakil operasyonlarını yapan profesör organ bekleyen çok fazla çocuk olmasına rağmen ülkemizde pediatrik organ bağışının çok az olduğunu söyledi.

Popüler 11 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
6 yaşındaki Erva Miray ile 4 yaşındaki Burak Ali organ nakliyle sağlığına kavuştu.

İstanbul’da havuza düşerek boğulma tehlikesi geçiren 1,5 yaşındaki ismi açıklanmayan bebeğin, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşti.

Aile bebeklerinin organlarını bağışlamaya karar verdi.

Bebeğin bağışlanan böbrekleri İstinye Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Ayhan Dinçkan tarafından 6 yaşındaki Erva Miray İstemil ile 4 yaşındaki Burak Ali Bayram’a nakledildi.

İki çocuk naklin ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

AA’ya konuşan Burak Ali Bayram’ın annesi Hilal Teke doğumun ardından oğlunun sürekli hastanede tedavi gördüğünü dile getirerek “Oğlumun böbrek rahatsızlığı ilerledi ve diyalize girmesi gerektiği söylendi. Diyalize başlayacaktı ki hastaneden nakil için haber geldi. Zonguldak’taydık. Zamanla yarıştık ve İstanbul’a geldik. Nakil başarıyla gerçekleşti” dedi.

‘O bebeğe hep dua ediyorum’

Nakilden sonra oğlunun iştahının açıldığını anlatan Teke “Doktorlarımıza minnettarız. Organları bağışlanan bebeğin ailesine de teşekkür ediyorum. Bebeğe çok üzüldüm. Ona hep dua ediyorum” sözleriyle minnettar olduğunu dile getirdi.

Nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Ayhan Dinçkan altı yaşındaki Erva’nın ise yıllardır diyalize girdiğini söyledi.

İki çocuğun da nakilden sonra sağlık durumlarının iyi olduğunu ve diyalize girmekten kurtulduklarını aktaran Dinçkan “Pediatrik organ bağışı ülkemizde çok az sayıda maalesef. Organ bekleyen çocuk sayısı ise oldukça fazla. Bu bağışla iki çocuk böbrek yetmezliğinden kurtulmuş bir şekilde hayatlarına devam ediyor” dedi.

300'den fazla nakil yaptı, organ beklerken öldü300’den fazla nakil yaptı, organ beklerken öldü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.