Kuşaklara isim vermeye bayılıyoruz. X, Y ve Z kuşağı sona erdi. Meğer 2024’e kadar doğanlar “Alfa Kuşağı” imiş, şimdi 2039’a kadar doğanlara “Beta Kuşağı” denecek. İçlerinden pek çoğu 22. yüzyılı görecek.
2025’in ilk gününden itibaren doğan bebekler, sadece yılın ilk bebekleri değil, aynı zamanda yeni bir neslin de ilk bebekleri olmaya başladı.
Alfa Kuşağı’nın ardından gelen Beta Kuşağı, 2025 ile 2039 yılları arasında doğanlarları kapsıyor.
Küresel nüfusun yüzde 16’sını oluşturmaları ve birçoğunun 22. yüzyılı görecek kadar uzun yaşaması bekleniyor.
Analog teknolojiden dijital teknolojiye geçişe tanıklık eden Z Kuşağı’nın aksine Beta Kuşağı, yapay zekanın ortaya çıkışıyla önemli ölçüde değişen, teknolojik açıdan son derece entegre bir dünyada büyüyecek.
Sonuç olarak, ultra yüksek teknolojik akıcılık sergileyecekler.
Monash Gençlik Politikası ve Eğitim Uygulama Merkezi Direktörü Lucas Walsh, Beta Kuşağı’nın iklim değişikliğinin etkilerini de devralacağını söylüyor ve dünyanın küresel ısınmayı durdurmak için yeterince iyimser olmadığını belirtiyor.
Melbourne Üniversitesi’nde sosyoloji profesörü olan Dan Woodman da “Beta Kuşağı sadece bir nesli değil, tüm yüzyılları şekillendiren kurumlara olan güvenin zayıfladığı bir dünyaya doğuyor. Örneğin demokrasinin sorgulandığı bir dünyada yaşamanın ne anlama geldiğini görmek ilginç olacak” diyor.