Colin Firth’ün “Pride and Prejudice”deki ıslak gömleği açık artırmaya çıkıyor

Colin Firth'ün "Pride and Prejudice" uyarlaması dizide gölde yüzerken giydiği ve sonrasında ıslak bedenine yapışan beyaz gömlek açık artırmaya çıkıyor. Gömleğin 10 bin sterline alıcı bulabileceği tahmin ediliyor.

Popüler 5 Mart 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: BBC

“Aşk ve Gurur”un Mr. Darcy’sinin meşhur beyaz gömleği açık artırmaya çıkıyor.

1995’te BBC’nin Jane Austen’ın “Pride and Prejudice” kitabından uyarladığı mini dizide Mr. Darcy’yi canlandıran Colin Firth bir sahnede giysileriyle göle girip yüzmüştü. Islak beyaz gömleğiyle gölden çıkan Firth o dönem izleyicisinin ilgisini yakalamayı başarmış, seks sembolüne dönüşmüştü.

Sahne yayınlanmasının üstünden yıllar geçtikten sonra bile izleyicinin ilgisini çekmiş olmalı ki BBC Studio’s Youtube kanalında 11 milyon kez izlenmiş.

Fotoğraf: Time Out London

Dahası bu meşhur sahnenin heykeli bile dikildi. 2013’te dizinin yeniden yayınlanması şerefine Londra’daki Hyde Park’ın içindeki göle dikilen heykel farklı mekanları da gezmişti.

Sahnenin bu kadar meşhur olmasına rağmen aslında uyarlamanın “Pride and Prejudice”de  yer almayışı da bir başka ilginç ayrıntı.

Şimdi o ıslak beyaz gömlek, hayır hâlâ ıslak değil, açık artırmayla satışa çıkıyor. 7-10 bin streline alıcı bulacağı tahmin edilen gömlek Londra’daki Kerry Taylor müzayede evinde satışa çıkacak 69  parçadan biri.

10 Mart’a kadar devam edecek online açık artırmada Madonna’nın Evita filminde giydiği Christian Dior elbise, Heath Ledger’ın Casanova filminde giydiği maskeli balo kostümü de var.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.