Dünyanın en yaşlı köpeği Bobi 31 yaşında öldü: Kardeşleri bir yaşını bile görememişti

Guinness Rekorlar Kitabı'nda 2 Şubat'tan bu yana dünyanın en yaşlı köpeği olarak kayıtlı olan Bobi hayatını kaybetti. Rekortmen köpek 30 yıl 165 gün yaşadı.

Çevre 24 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Bobi tüm hayatını, Portekiz’in güneyindeki Conqueiros köyünde geçirdi

Portekiz’in Leiria kentine bağlı Conqueiros köyünde bir bekçi köpeği olan Bobi’nin sahibi Leonel Costa, yerel basına yaptığı açıklamada, iç hastalıklara bağlı sebeplerden köpeğinin birkaç gün önce hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Geçen 11 Mayıs’ta 31. yaşını dolduran Bobi’nin uzun bir yaşam sürmesinin nedenleri, bilim adamları tarafından araştırılıyordu. Costa, köpeğinin ormanlık bir alanda, özgür bir hayat yaşadığını ifade etti.

Ömrü varmış

Bobi’nin uzun bir ömrü ve bir rekoru oldu ancak diğer üç kardeşi onun kadar şanslı değildi. Guiness Rekorlar sitesindeki bilgiye göre Bobi dört yavrudan oluşan bir batında doğdu, ancak Leonel’in anlattığına göre ailesi köpeklere bakacak durumda değildi: “Ne yazık ki o zamanlar insanlar bakamayacağı hayvanları bir çukura gömerdi, bu normal karşılanırdı. Kardeşleri bu şekilde gömüldü ancak Bobi saklandığı için kurtuldu. Annem ve babam Bobi’nin yaşadığını fark ettiklerinde artık bayağı büyümüştü. Sonra da ailemizin bir parçası oldu.”

O bir rekortmendi: 104 yaşında paraşütle atlayan kadın 10 gün sonra hayatını kaybettiO bir rekortmendi: 104 yaşında paraşütle atlayan kadın 10 gün sonra hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.