Elon Musk boykotçu reklamverenlere kızdı: S.ktirin gidin

Elon Musk katıldığı bir etkinlikte X'le çalışmama kararı alan büyük reklamverenlerin şirketi öldürdüğünü söyleyerek boykotçular arasında bulunan Disney'in CEO'suna seslendi: Hey Bob s.ktir git, anladın mı!

Bilim Teknoloji 30 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
X'in sahibi Elon Musk ve platformu boykot eden Disney'in CEO'su Bob Igor dün aynı etkinlikteydi

X’i satıl aldığı günden beri sayısız polemiğin içinde yer alan Elon Musk New York Times’in düzenlediği bir etkinlikte yine dilini tutamadı ve platformu boykot eden Apple, Disney, IBM gibi güçlü reklamverenlere küfretti.

Aynı etkinlikte konuşmacı olarak bulunan boykotçu Disney CEO’su Bob Igor’a “Hey Bob, eğer dinleyiciler arasındaysan… Ben de öyle hissediyorum, reklam vermeyin. Eğer birisi bana reklamla şantaj yapmaya çalışacaksa… Para ile şantaj mı? S.ktir git (go fuck your self)” dedi.

Peki Musk “Ben de öyle hissediyorum” derken neyi kastetti?

İki hafta öncesine dönüyoruz.

Elon Musk 15 Kasım’da şu tweet’i attı: “Yahudi toplulukları insanların kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istediklerini iddia ettikleri diyalektik nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyorlar.”

Bu sözleri ırkçı bulundu, büyük tepki gördü ve Musk paylaşımını kaldırdı. Ama iş işten geçmişti;IBM, Apple ve Disney X’e verdiği reklamları durdurdu.

Önceki gün New York Times Dealbook Summit’e katılan Disney’in CEO’su Bob Igor reklam vermeme kararıyla ilgili Elon Musk’ı kastederek “Kamuoyuna açık bir şekilde aldığı pozisyondan sonra, bu ilişkinin bizim için olumlu olmayacağını hissettik.”

Elon Musk (solda) New York Times’ın etkinliğinde soruları yanıtladı

İşte Elon Musk’ın “Ben de öyle hissediyorum” demesinin sebebi Igor’un bu sözleriydi. Musk, “Reklam yapmayın. Bu reklam boykotunun yapacağı şey, şirketi batırmak olacak Ve tüm dünya bu reklamcıların şirketi batırdığını bilecek” dedi.

Yahudi paylaşımından pişman

Aslında Elon Musk da ‘Yahudiler’in beyazlara nefretle yaklaştığı’ yolundaki mesajından pişman. Sözlerinin bugüne kadar platformda söylediği “en aptalca” şeylerden biri olduğunu düşünüyor ve “Benden nefret edenlerin eline silah verdim” diyor.

Yine de ondan nefret etmek isteyenlere “Buyrun edin” diyor. “Beğenilmeyi istemek gerçek bir zayıflık. Benden nefret edilmesiyle ilgili bir sorunum yok.”

Musk, düzgün ve güvenilebilir bir insan olup olmadığı sorulduğunda ise şöyle cevap veriyor: “Sanırım öyleyim ama öyle olduğumu kanıtlamak için bir tür step dansı yapacak değilim.”

Apple, Disney ve IBM’den X’e reklam ambargosu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.