Jeffrey Epstein'in yönetmen Woody Allen ve eşine Beyaz Saray ziyareti için aracılık ettiği ortaya çıktı.
Jeffrey Epstein’in yönetmen Woody Allen ve eşine Beyaz Saray ziyareti için aracılık ettiği ortaya çıktı.
Ünlü milyarder Jeffrey Epstein ABD’de çocukları fuhuşa sürüklemekten hapis yatarken hücresinde ölü bulunmuştu.
ABD Adalet Bakanlığı (30 Ocak) Epstein hakkındaki soruşturmayla ilgili 3 milyondan fazla yeni belgeyi kamuoyuyla paylaşmıştı.
Belgelerde Allen ve eşi Soon-Yi’nin Epstein’in New York’ta komşu olduğu ve üçlünün sık sık akşam yemeklerinde bir araya geldiği yer aldı.
Ayrıca kayıtlarda Epstein’in, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Beyaz Saray Danışmanı Kathryn Ruemmler aracılığıyla Allen ve eşi için bir Beyaz saray turu organize ettiği
Mayıs 2015’de Epstein, Ruemmler’a gönderdiği bir e-postada, “Soon-Yi’yi Beyaz Saray’a götürebilir misin? Woody’nin siyasi açıdan çok hassas olduğunu varsayıyorum” yazdı. Danışman bu talebi geri çevirmedi.
E-postalarda ayrıca Epstein’in, Allen’ın film gösterimlerine birçok kez katıldığı ve filmlerini kurgu süreçlerini izlemek istediği de ortaya çıktı.